Optocht Heelerbaan: klein maar fijn, kort maar krachtig

Vanmiddag trok de carnavalsoptocht door de wijk Heëlebaan.

Het leek er aanvankelijk op dat de weergoden ook zondagmiddag de carnavalisten niet goed waren gestemd. Maar omdat ze op carnavalsmaandag 8 februari de ventilatoren van het windvlaagmachine een paar tandjes hadden bijgeschakeld waardoor diverse optochten moesten worden afgelast, besloten ze vandaag met enige coulantie precies op tijd de neerslagsluizen dicht te draaien, zodat de ongeveer 25 deelnemende groepen en het publiek langs de Heerlerbaanse wegen droog van de stoet konden genieten.

Natuurlijk is het anders, zo’n carnavalsoptocht op halfvasten hier in Parkstad. Het is een beetje als een Kerstfeest in februari, of een Oud-op-Nieuw op zeg maar 9 mei. Toch zat de stemming er goed in bij de deelnemers, en ook het publiek, waarvan slechts een enkeling zich had verkleed, wist het te waarderen dat de groepen hun ‘pekskes’ weer van zolder, de wagens en karretjes weer uit de schuur en de kleurrijke schminkdozen weer uit de kast hadden gehaald om er een feestelijke en kleurrijke carnavalsoptocht van te maken.

Nadat Prins Dennis I van de Soeplummele als laatste het rondje Heëlebaan voltooide verdeelden de deelnemers en supporters zich over de optochtbals in de plaatselijke horeca. Daar werden niet alleen de verrichte inspanningen weggespoeld, maar ook de ‘zenuwslopende afwachtende spanning’ voor de prijsuitreiking van de optocht, om 18.11 uur in Brasserie De Admiraal.

Reacties