We Aar Bek Festival & Open Podium in Nieuwe Nor Heerlen

Foto: Sjef van Rijt

Op zondag 13 maart aanstaande vindt de zesde editie plaats van het We Aar Bek Festival & Open Podium in de Nieuwe Nor in Heerlen (Pancratiusstraat 30). Diverse, vaak jonge, muzikanten presenteren zich tijdens deze muzikale middag en avond.

Om 13.00 uur wordt gestart met optredens van Sunflower City en He & She. Van 14.00 tot 15.30 uur speelt Parkstad Popstad Next Generation de sterren van de hemel, gevolgd door leerlingen van The Key Sessions.
Vanaf 19.00 uur start het avondprogramma met de band Velosso. De winnaars van de We Aar Bek Band Contest 2014 en 2015, Phoenix’Ashes en ArVee, sluiten de avond af.
Liefhebbers van akoestische muziek kunnen ’s avonds in het café van de Nieuwe Nor genieten van optredens van Violet’s Tale en Melvin Thomassen.
Het middagprogramma is gratis. De entree voor het avondprogramma bedraagt 3 euro.

Educatie Boulevard

Bij de entree en in het café van de Nieuwe Nor vindt ’s middags een Educatie Boulevard plaats. Muziekdocenten en instellingen uit Parkstad laten zien en vooral ook horen wat zij te bieden hebben op het gebied van muziekeducatie.

Handen ineen geslagen

De Wijkraad Aarveld/Bekkerveld startte in 2011 met het eerste We Aar Bek Festival & Open Podium, als muzikale activiteit voor met name jongeren in deze wijk. Dit jaar is besloten om het evenement naar Parkstad-niveau op te schroeven. Hiervoor heeft de wijkraad de handen ineen geslagen met de muziekcoaches van Parkstad Popstad Next Generation, een unieke samenwerking tussen SCHUNCK* Pop & Rock, Drumschool Parkstad & gitaardocent Ben Berendsen (Oefenbunker), Popschool Parkstad, Studio het Podium, Zangschool Annet Franck, Café De Haas, The Key Sessions en Stichting Popmuziek Parkstad.

Voor en door jongeren

Deze samenwerking sluit aan bij de ambitie van Parkstad Limburg, dat zich profileert als jonge, dynamische regio vol talent, waar pop en ‘urban culture’ hoog in het vaandel staan. Eerder resulteerde de samenwerking van de muziekcoaches al in een reeks geweldige optredens van zo’n 50 jonge popmuzikanten voor 3FM Serious Request. Dit leidde tot zoveel enthousiaste reacties van zowel het publiek als de jonge talenten zelf, dat is besloten om door te gaan met het organiseren van muzikale events voor en door jongeren.
Na het We Aar Bek Festival volgen dan ook nog diverse andere evenementen.

Reacties