Komend weekend optochten in Eikenderveld, Hoensbroek en Heerlerbaan

Trekken traditioneel tijdens halfvasten de carnavalsoptochten voornamelijk in Belgisch Limburg, dit jaar zullen ook in Heerlen en Hoensbroek komend weekeinde diverse vastelaovesoptochten door de straten gaan. Een kleine 4 weken geleden tijdens de carnavalsdagen noodgedwongen uitgesteld vanwege het slechte weer, krijgen ze nu een herkansing als halfvasten optochten. Echt lenteachtig zal het komende zaterdag en zondag ook beslist niet zijn, zo maken de voorspellingen ons duidelijk, maar de echte liefhebbers zullen zich deze ‘extra’ carnavalsdag toch niet snel laten ontnemen.

Eekheuëre in Eikenderveld

Op zaterdag 5 maart vindt de optocht plaats in Eikenderveld. Onder het toeziend oog van zijne hooglustigheid Kenny I van De Eekheuëre begint de optocht laat in de middag zodat onmiddellijk hierop aangesloten kan worden door het vaste programma van Halfvaste: het Hoafvaste Bal in het Trefcentrum. Het opstellen van de optocht is vanaf 16.00 uur

Gebrook en Heëlebaan

Zondag 6 maart vindt zowel in Hoensbroek als op Heerlerbaan de optocht plaats.

In Gebrook trekken de carnavalsgroepen en -wagens vanaf 13.11 uur over het traditionele parcours door Hoensbroek. De Groeëte Breuker Optoch wordt omgezet naar een Haofvastenoptoch, wel nog met het oorspronkelijke carnavalsmotto “5×11 jaor versjlingerd aa Gebrook” waarmee Prins Tim I zijn feestelijke tour door Hoensbroek uiteindelijk toch kan voltooien.

Een uur eerder, om 12.11 wordt op Heëlebaan al het vertreksein gegeven voor de carnavaleske caravaan. Opstellen en vertrek op de Hambeukerboord nabij de Action. Mocht u en uw vrienden niets te doen hebben die middag en de pakjes, wagen of kar nog niet onbereikbaar hebben opgeborgen, inschrijven voor de carnavalsoptocht op Heerlerbaan is nog mogelijk tot en met vrijdag 4 maart. Samen met Prins Dennis I van de Soeplummele wordt het rondje Heerlerbaan getrokken waarna aansluitend optochtbals plaatsvinden in café `t Trefpunt, in de Caumerbron en in De Admiraal. De prijsuitreiking van de optocht vindt plaats om klokslag 18.11 uur in De Admiraal.

Reacties