Like-knop door Facebook wereldwijd aangevuld met nieuwe emoji’s

Foto:

Facebook stelt sinds vandaag zijn reactie-emoji’s wereldwijd beschikbaar. Dat meldt de website “tweakers”.

Facebook voegde als aanvulling op de Like-knop 5 geanimeerde emoji’s toe die de gebruiker de mogelijkheid geven om liefde, lachen, boosheid, verdriet en een wow-gevoel uit te drukken.

Op deze manier kunnen Facebookgebruikers sneller, eenvoudiger en op meer manieren hun reactie op ontvangen berichten delen, zo is de achterliggende gedachte van Facebook. De reactieknoppen werden de afgelopen periode in enkele beperkte markten getest en zouden vanaf vandaag wereldwijd te gebruiken zijn.

Op je mobiel moet je de Like-knop ingedrukt houden om de emoticons naar boven te halen, bij een desktop dien je met de muiswijzer over de Like-knop zweven.
Het sociale netwerk zegt al een jaar lang onderzoek te doen naar het gebruik van reacties en emoji’s. Een testgroep probeerde daarbij veel verschillende varianten uit, waardoor onder meer een eerder ‘yay’-gezichtje na analyse vervangen werd omdat niet iedereen die emoji begreep.

We krijgen overigens reacties dat ze nog niet overal werken. Met name op de mobiele telefoons zijn ze nog niet overal te zien, maar dat zal snel veranderen.

Via onderstaande link is het filmpje te bekijken op welke manier je de emoji’s kunt gebruiken.

Hoe gebruik ik de emoji’s?

Reacties