Trina Solar Nederland neemt Solland Solar op bedrijventerrein Atlantis over

Foto: Wikipedia

Trina Solar, een wereldleider in fotovoltaïsche modules, oplossingen en diensten, kondigde vandaag de overname aan van de onlangs failliet verklaarde zonnepanelenfabrikant Solland Solar op het grensoverschrijdende bedrijventerrein Avantis in Heerlen / Aachen. Op 19 februari 2016 werden hiervoor de laatste formaliteiten afgerond.

De productie in het complex zal de komende weken al hervat worden. Dit fraai onderhandelingsresutlaat kon worden bereikt door de inzet van de curator van het faillissement, de heer Roomberg, in nauwe samenwerking met de rechtbank.

Trina Solar, een wereldleider op het gebied van zonnecellen en -modules, heeft via zijn Nederlandse vestiging Trina Solar (Nederland) BV zowel alle activa van de failliete firma Solland Solar verworven alsook de onroerende goederen in de Avantis Industriezone. Trina Solar Nederland BV is nu gevestigd op het adres Bohr 10-12, 6422 RL Heerlen/Aachen.

Martin de Beer, wethouder voor economische ontwikkeling en locoburgemeester van Heerlen, gaf aan dat “Heerlen en Avantis verrukt zijn door de investering van Trina Solar in de voormalige Solland Solar faciliteit. Heerlen is ook blij met de werkgelegenheid die Trina Solar zal creëren, waarvan ook voormalige Solland medewerkers zullen profiteren. We zijn trots, dat Trina Solar – als een wereldberoemde Chinese hoogtechnologische fabrikant van zonnepanelen – beslist heeft om bij te dragen aan onze regionale economie. We zullen Trina Solar waar mogelijk steunen om van deze eerste productievestiging in Europa een succes te maken.”

Ook Marcel Philipp, burgemeester van Aken, was blij. Vooral als een hernieuwde impuls voor het Nederlands -Duitse bedrijventerrein waar de afgelopen jaren al een sterke groei waarneembaar was. “Ik ben bijzonder blij dat zich dit nu niet alleen in de perceelverkopen weerspiegelt, maar ook in engagement voor dit initiatief. Door de doorstart die Trina Solar nu mogelijk maakt kan een groot aantal ex-medewerkers van Solland Solar het gebouw weer opnieuw met leven vullen.”

Vanzelfsprekend was ook de heer Roomberg, curator van het faillissement in zijn nopjes met de overeenkomst. Hij noemde dit resultaat de best mogelijke uitkomst voor zowel de schuldeisers als de medewerkers. Doordat de overname tijdig kon worden afgerond kan het bedrijf weer snel in productie gaan, hetgeen de lokale economie alleen maar ten goede zal komen.

“Deze investering in Nederland maakt deel uit van Trina Solar’s wereldwijde capaciteitsuitbreiding, om tegemoet te komen aan de groeiende wereldwijde vraag naar oplossingen voor zonne-energie” licht Jifan Gao, voorzitter en CEO van Trina Solar de overname toe. “We zijn verheugd dat we deze investering in Nederland kunnen doen, met zijn hoogopgeleide arbeidskrachten en met zijn kwaliteitsreputatie.”

Reacties

Cookieinstellingen