Inbrekers na klus aangehouden

De politie in Landgraaf hield zondagochtend vroeg 2 mannen aan nadat ze even tevoren hadden ingebroken in een woning aan de Groenstraat. De politie verdenkt hen van nog minstens 3 andere woninginbraken.

Zondagochtend rond 06.30 uur liep een bewoner van het pand aan de Groenstraat een inbreker tegen het lijf in zijn woning. Die sloeg samen met een tweede inbreker die in de woning bleek te zijn direct op de vlucht, waarna de bewoner de politie kon waarschuwen.

De gealarmeerde politie trof vlakbij de woning een beschadigde auto aan. Navraag van het kenteken leerde dat deze van een bekende woninginbreker is. Even later kon de politie 2 mannen aanhouden op de Europaweg-Zuid die aan het signalement voldeden. Eén van hen was de eigenaar van de aangetroffen auto.

Het gaat om een 21-jarige man uit Landgraaf en een 31-jarige man uit Eindhoven.

In verband met die woninginbraak en aanhouding doorzocht de politie in de loop van de zondag een woning aan de Palenbergerweg. Daar trof zij een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan en diverse goederen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Ook die man is aangehouden.

Alle 3 verdachten zijn in verzekering gesteld.
Het eerste tweetal wordt woensdag voorgeleid bij de Rechter-Commissaris.

Reacties