Weekendkaarten Pinkpop 2016 in recordtijd uitverkocht

Nog géén uur nadat zaterdag om 10.00 uur de officiële voorverkoop via Ticketmaster en de andere fysieke verkoopadressen van start ging, waren de 40.000 weekendkaarten niet meer verkrijgbaar.

Dit jaar dus weer iets sneller dan vorig jaar, toen de passe-partouts ook binnen een uur vergeven waren. Pinkpopchief Jan Smeets bevestigde dat de kaartjes nog nooit zo snel over de (digitale) toonbank waren gegaan.

Naast de velen die via internet hun entreebewijzen probeerden te bestellen, stonden ook dit jaar weer talloze muziekliefhebbers in de inmiddels welbekende ‘Pinkpop-rijen’ bij de fysieke voorverkoopadressen. Sommigen fans stonden, zaten en lagen daar al een dag van te voren. Al dan niet met slaapzak, klapstoel, kachel en partytent. Anderen sloten gisteravond en in de loop van de nacht aan in de hoop hun kaarten te kunnen bemachtigen.

De gelukkigen...
De gelukkigen…

Dagkaarten voor het driedaags popfestival zijn momenteel nog wel verkrijgbaar, al gaat de verkoop van de zondagkaarten ook erg hard. Dus mocht u ‘Sir’ Paul McCartney, die het festival in Landgraaf op 12 juni komt afsluiten, nog aan het betere zang- en gitaarwerk willen zien, wacht dan niet meer al te lang met het bestellen van de dagkaarten.

Headliners

Op de openingsdag van het festival sluiten de Amerikaanse muzikale energiebommen Red Hot Chili Peppers de dag af, op zaterdag de Duitse rockbombasten Rammstein en zondag zoals bekend verondersteld mag worden ex-Beatle Paul McCartney. Uiteraard gaan aan deze headliners iedere dag de nodige afwisselende muzikale acts uit binnen- en buitenland vooraf.

Pinkpop vindt dit jaar op 10, 11 en 12 juni voor de 47ste keer plaats, ook nu weer op het Megalandterrein in Landgraaf.
Naast de, inmiddels dus verkochte, 40.000 weekendkaarten waren er voor iedere dag nog 27.000 kaarten in de voorverkoop.

Reacties