‘Ageless Friends’ ontvangt weer belangrijke Award in Los Angeles

Documentairemaker Marijn Poels ontving zondag voor de derde maal een belangrijke Amerikaanse award. Met zijn nieuwste, nog uit te komen film ‘Ageless Friends’ won hij in Los Angeles tijdens het ´Magwill filmfestival´ de award in de categorie ‘beste documentaire’. Eind vorig jaar won de documentaire ook al een ‘Golden Award’ in Los Angeles tijdens het Independent Film Award festival.

Zoektocht

Afgelopen zomer reisde Poels met Heerlenaar Maarten Vossen naar West Virginia voor zijn verhaal. De documentaire volgt de zoektocht van Vossen naar het verhaal achter de gesneuvelde WOII soldaat James Wickline die in Margraten begraven ligt. De inmiddels zevenentwintig jarige Vossen adopteerde het graf toen hij 13 was.

De film gaat 17 april, in aanwezigheid van Gouverneur Theo Bovens, officieel in wereldpremière in het Forum theater in Sittard. De kaartverkoop hiervan zal komende donderdag 18 februari starten.
In Amerika beleeft de film een maand later, juni 2016, zijn première in Morgantown, West Virginia. Voordat de film uitkomt is hij geselecteerd voor een groot aantal online competities wereldwijd, zoals het Magwill filmfestival. Na april zal hij worden vertoond op de grotere internationale filmfestivals.

Europese productie

“Het is overweldigend hoe de film in Amerika is ontvangen”, zegt Poels. “Het verhaal speelt zich natuurlijk grotendeels af in het doorgaans chauvinistisch Amerika, maar het blijft wel echt een Europese productie. Lange scènes met heel beheerste en ingehouden timing, niet typisch Amerikaans. Des te mooier dat de film zo goed ontvangen wordt”, aldus de filmmaker.

Bekijk hier de trailer.