Opening nieuwe jeugdaccommodatie in Heerlerbaan

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Aanstaande zaterdag opent The Flash op Heerlerbaan haar deuren. Vanaf dan is in deze nieuwe jeugdaccommodatie in Heerlerbaan de centrale locatie voor de buurtbibliotheek én het jongerenwerk.
De feestelijke inslag van deze bliksemflits gaat op 20 februari 2016 van 12.00 tot 18.00 uur gepaard met tal van activiteiten.

Het is de vierde jongerenaccommodatie ‘nieuwe stijl’ die haar deuren opent in Heerlen. Kenmerkend voor deze accommodatie is de samenwerking tussen Alcander die het jeugd- en jongerenwerk verzorgt, met SCHUNCK* Bibliotheek.

The Flash is een verbouwing van de bibliotheek in Heerlerbaan (Vullingsweg 68, 6418 HV Heerlen). SCHUNCK* bibliotheek is tijdens de bouwwerkzaamheden tijdelijk verhuisd naar een andere plek. Intussen is het biebgebouw aan de Vullingsweg opgeknapt en uitgebreid met een keuken en multifunctionele ruimten in vrolijke, frisse kleuren. Als eigenaar verhuurt de gemeente Heerlen het gebouw aan SCHUNCK* en Alcander die gaan samenwerken onder één dak.

Naast hun eigen reguliere taken, slaan SCHUNCK* bibliotheek en Alcander hier de handen ineen om jongeren een aansprekend, educatief en stimulerend programma aan te bieden. Zo willen beide organisaties elkaar versterken op het gebied van mediawijsheid en taalbevordering voor kinderen en jongeren in de omliggende buurten. Op de agenda staan bijvoorbeeld activiteiten rondom social media en preventie van cyberpesten, solliciteren en een CV maken, rappen, dichten en performen.

Opening met urban tintje

Iedereen is welkom bij de feestelijke opening met een urban tintje: op het programma staat onder andere een meet en greet met vlogger KOOLEIN, optredens van rappers dOOP & Dookie en DJ Gil T, street- en breakdance demonstraties, bezoek van Roda JC, workshops (alcoholvrije) cocktails, ghetto workshops en nog veel meer! Bekijk hier het volledige programma!
Inwoners uit de buurten Aarveld-Bekkerveld, Douve Weien-Caumerveld, Heerlerbaan-centrum, Heerlerbaan-schil en Welten-Benzenrade zijn van harte welkom tussen 12.00 en 18.00 uur om een kijkje te nemen!

Jeugd stimuleren om actief te zijn

The Flash is de vierde en voorlopig laatste jeugdaccommodatie waarmee de gemeente Heerlen een nieuw beleid ging voeren in 2008. Deze jeugdaccommodaties ‘nieuwe stijl’ moeten kinderen en jongeren stimuleren om actief te zijn, met cultuur, met sport, met allerlei activiteiten. Het motto is: iedereen doet mee, niemand staat aan de zijlijn. Er is nu een nieuwe jeugdaccommodatie in elk stadsdeel. Al eerder werden The Max in Hoensbroek, The Break in Heerlen-Centrum en The Move in Heerlerheide geopend.

Vrijwilligers gevraagd voor The Flash!

Stichting Alcander werkt met veel met vrijwilligers om activiteiten in de jeugdaccommodaties te realiseren. Mensen uit de buurten Aarveld-Bekkerveld, Douve Weien-Caumerveld, Heerlerbaan en Welten-Benzenrade die graag willen meewerken en – helpen, worden van harte uitgenodigd. Neem hiervoor contact op met Alcander Vrijwilligerscentrale (045–5602525) of met Ray Goossens, de jongerenwerker van Alcander (06-23580215).