RKSV Bekkerveld wint verdiend van RKSV Minor

In de strijd om de 2e plaats achter koploper Chevremont heeft Bekkerveld middels een 2-0 overwinning goede zaken gedaan. Door deze zege van de blauw-witten is de achterstand op Minor gereduceerd tot 3 punten.

In de eerste helft werd er door beide teams hard gewerkt. Bekkerveld had meer balbezit en het elftal van trainer Coocky Voorn voetbalde makkelijker, maar er ontstonden slechts enkele kleine kansen aan weerszijden. Tim van de Geijn creƫerde met zijn snelheid een mogelijkheid, maar stuitte op de goed uitgekomen doelman Silkens. Roger van Meegeren kopte uit een corner van Thom Vluggen net naast en een schot van Stefan Hagens werd gestopt. Aan de andere kant stond de Bekkerveld-verdediging, onder leiding van de solide doelman Gubbels, als een huis. De gevaarlijke Nuthse spitsen Knibbeler en Elalji werden vrijwel onzichtbaar gemaakt en er werd slechts een enkel kansje weggegeven, waarbij de snelle Demsey Dowson Sjoerd Knibbeler ternauwernood van scoren kon afhouden, waardoor de ploegen gingen rusten met een 0-0 stand.

Na de pauze verving Wouter Peters op de rechtsachter-positie Dimitri Orbons en al na enkele minuten gaf hij zijn visitekaartje af: zijn strakke voorzet van rechts werd, na een listig overstapje van Tim van de Geijn, hard en zuiver ingeschoten door Bekkervelds topscorer Thom Vluggen, die met dit onhoudbare schot doelman Silkens kansloos liet: 1-0.

De strijd werd hierna wat feller en Minor werd iets sterker, maar Coolen, De Haan en Dierx zorgden ervoor dat de ploeg uit Nuth niet echt gevaarlijk kon worden. Elalji schoot hard over na een crosspass van Gerets en Knibbeler probeerde een strafschop te versieren na een correcte tackel van Roger van Meegeren. Bekkerveld kreeg nu voorin meer ruimte en het probeerde met lange ballen de spitsen in stelling te brengen. Mede hierdoor ontstonden er mogelijkheden voor Van de Geijn en Dowson, waarbij de laatste een teenlengte te kort kwam om de Minor-keeper te verschalken. Het spel bleef op en neer golven, tot in de 80e minuut scheidsrechter Ploegstra een vrije trap toekende aan de Heerlense ploeg, na een overtreding op aanvoerder Lemmens. Bijna vanaf de zijlijn schoot Thom Vluggen snoeihard op doel. Door in te lopen, zonder de bal te raken, misleidde Stefan Hagens de Minor-doelman, die de bal nog wel toucheerde, maar het leer in het doel zag verdwijnen. Minor was aangeslagen en de wedstrijd was beslist.

Nadat Minor-speler Benagmed enkele minuten voor het einde met een rode kaart van het veld was gestuurd, kwamen er nog enkele overtal situaties in het voordeel van Bekkerveld, die helaas onzorgvuldig werden uitgespeeld, waardoor het 2-0 bleef. Al met al een verdiende overwinning voor Bekkerveld!

Tekst: Ton Cuijpers

Reacties