Kerstbomenactie Ikea: € 10.062 voor de Brunssummerheide

Foto: Natuurmonumenten

Woensdag 27 januari overhandigde Storemanager Eef Rulkens van IKEA Heerlen een cheque ter waarde van €10.062 aan Eduard Habets van Natuurmonumenten.

Dit bedrag, de opbrengst van de kerstbomenactie, is bestemd voor Natuurgebied Brunssummerheide. In maart starten de werkzaamheden aan de belevenisroute. Natuurmonumenten verwacht dat deze werkzaamheden in april klaar zijn.

De actie

Voor het zesde jaar op rij werd door Natuurmonumenten en IKEA Heerlen de kerstbomenactie georganiseerd waarbij klanten een kerstboom konden aankopen voor 20 euro en hierbij een IKEA actiepas ontvingen ter waarde van 19 euro. Zo kostte de boom dus maar 1 euro. Van elke verkochte kerstboom ging 1 euro naar Natuurmonumenten voor een project in de buurt. Dit jaar viel de keuze op Natuurgebied Brunssummerheide in Heerlen. Het doel was om ruim 10.000 kerstbomen te verkopen en dat is gelukt! Hierdoor mocht natuurgebied Brunssummerheide het fantastische bedrag van € 10.062,- ontvangen!

Brunssummerheide

Dit prachtige natuurgebied tussen Heerlen, Brunssum en Landgraaf heeft meerdere wandelroutes. Natuurmonumenten gaat met de opbrengst van de kerstbomenactie een bestaande route ombouwen tot een belevenisroute die geschikt is voor diverse doelgroepen zoals mensen die minder goed ter been zijn, met een rollator, rolstoel of scootmobiel of wandelaars met een kinderwagen, zodat ook zij van dit natuurgebied kunnen genieten. Paden worden verbreed en half verhard. Op plekken waar je van het landschap kan genieten plaatst Natuurmonumenten banken en leggen ze een half verharde plek aan zodat rolstoelen, scootmobiels en kinderwagens er naast kunnen staan. Daarvoor worden natuurlijke materialen gebruikt, en het acaciahout dat voor de banken wordt aangewend komt uit natuurgebieden van Natuurmonumenten.

Samenwerking

De organisatie van het kerstbomenproject was in handen van IKEA Heerlen. Zowel de stagiaires van het Citaverde College, de medewerkers van Jobstap als de vrijwilligers van Natuurmonumenten maakten de bomenverkoop mede mogelijk.