Dienstregeling Veolia Transport Limburg tijdens carnaval 2016

Foto: Veolia

Tijdens carnaval rijden de bussen van openbaar vervoerder Veolia Transport Limburg in heel Limburg op maandag en dinsdag een afwijkende dienstregeling. Bovendien rijden de bussen tijdens de carnavalsweek volgens de vakantiedienstregeling.

Verder rijden in verband met de Boëtegewoeëne Boëtezitting extra bussen in Venlo en langere treinen op de Maaslijn. Er rijden nachtborrelbussen vanuit Maastricht in verschillende richtingen. Tevens moeten reizigers in heel Limburg rekening houden met onverwachte vertragingen en omleidingen door optochten.

In heel Limburg rijden de bussen van Veolia Transport Limburg op carnavalsmaandag als op zondag en op carnavalsdinsdag als op zaterdag. Met uitzondering van:

  • Lijn 83 Nijmegen – Venlo. Deze lijn rijdt op carnavalsmaandag en -dinsdag volgens de reguliere vakantiedienstregeling.
  • Lijn 7 Beatrixhaven, lijn 27 Avantis en lijn 110 Chemelot Campus. Deze lijnen rijden op carnavalsmaandag en -dinsdag als op werkdagen.

Verder geldt van zondag 7 februari tot en met zaterdag 13 februari in heel Limburg de vakantiedienstregeling.

Extra bussen en langere treinen tijdens Boëtegewoeëne Boëtezitting

In Venlo rijden in verband met de Boëtegewoeëne Boëtezitting op carnavalszaterdag extra bussen en langere treinen. De bussen en treinen rijden volgens de reguliere dienstregeling.
In verband met het grote aantal reizigers voor Venlo die dag rijden de treinen vanuit Roermond en vanuit Nijmegen niet verder dan Venlo. Hierdoor moeten doorgaande reizigers in beide richtingen in Venlo overstappen.
Gezien de enorme drukte adviseert Veolia de carnavalsvierders, om lange wachttijden te voorkomen, gebruik te maken van de OV-chipkaart.
Reizigers moeten die dag rekening houden met ingangscontrole op de stations.
Let op! De treinkaartjes voor de BB Venlo Express zijn niet geldig in de treinen van Veolia.

Borrelbussen in Maastricht

Vanuit Maastricht rijden tijdens carnaval borrelbussen. De REGIOborrelbussen rijden richting Heerlen, Sittard, Sibbe, Vaals en Gronsveld. De STADSborrelbussen rijden richting Nazareth, Rothem, Randwyck, Biesland en Oud-Caberg. Alle borrelbussen vertrekken vanaf de Boschstraat/’Festivillage.

Voor de borrelbussen zijn speciale kaartjes nodig. Losse kaartjes voor de REGIOborrelbussen zijn tijdens carnaval alleen verkrijgbaar bij de chauffeur van de borrelbus.

Een STADSborrelbuskaartje kost € 4,00, een REGIOborrelbuskaartje € 7,50.

Naamloos