Mensen die hulp bieden of hulp nodig hebben samen brengen

Heerlen sluit aan bij het landelijke online platform WeHelpen. WeHelpen wil mensen die hulp zoeken eenvoudig verbinden aan mensen die hulp bieden.

Naast de belangrijke contacten die mensen met hun buurtgenoten of familie hebben, ondersteunt WeHelpen digitaal in het met elkaar in contact komen. WeHelpen.nl is ook te vinden via Heerlen.nl.

Koffie, tuin of hond

Vaak willen mensen elkaar best helpen, maar heeft men geen zin in een langdurige “relatie”. Bij WeHelpen kun je ook terecht als je iemand zoekt om voor korte tijd de hond uit te laten, of de heg te snoeien. En vaak zijn mensen bereid om even een boodschap mee te nemen of om een kop koffie te drinken. Dit is dan ook de soort hulpvragen waarop WeHelpen antwoord biedt. Ook als je voor langere tijd iemand wilt helpen kun je op deze website terecht.

Naast de gemeente Heerlen wordt WeHelpen ook omarmd door Kerkrade en Nuth.
Ook de provincie Limburg, zorgaanbieders in Parkstad, huisartsen Huis van de Zorg, Zuyderland Ziekenhuis, zorgverzekeraars, MEE, Alcander en de Rabobank ondersteunen dit initiatief.

Wethouder Peter van Zutphen: ”Natuurlijk steun je elkaar in de buurt, als vrienden of familie. Maar een digitaal hulpmiddel zoals Wehelpen.nl kan het hulp vragen gemakkelijker maken.”

Reacties