Vanaf eind januari controles op hondenbezit in gemeente

Foto: digitalshay via Foter.com/CC BY

Vanaf eind januari 2016 gaan controleurs in de gemeente Heerlen huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Deze jaarlijkse controles worden uitgevoerd door BsGW, de Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen.

De controleurs bellen bij inwoners van de gemeente aan om het hondenbezit te inventariseren. Deze controleurs kunnen zich altijd legitimeren, vraag daar dus naar!

Iedereen die één of meer honden houdt, is automatisch belastingplichtig en wettelijk verplicht hiervan aangifte te doen. Het aantal honden op één adres bepaalt de hoogte van de aanslag.

Als een hond wordt aangetroffen waarvoor geen belasting wordt betaald, zal de controleur deze hond(en) aanmelden. Bent u niet thuis als de controleur aanbelt, dan laat deze een brief met informatie over de hondenbelasting op uw adres achter. Als u geen aangifte hebt gedaan, kan ambtshalve een aanslag hondenbelasting worden opgelegd en kan een bestuurlijke boete opgelegd worden.

Meld uw hond aan

De gemeente raadt u aan uw hond(en) zo spoedig mogelijk aan te melden voor het geval dat dit nog niet is gebeurd. Daarmee kunnen onnodige boetes worden voorkomen. Het aanmelden of afmelden van een hond, kan het snelste via de persoonlijke pagina op de website van de BsGW. Ook wijzigingen in het aantal honden kunt u daar doorgeven. Als u niet over internet beschikt kunt u telefonisch een aangiftebiljet aanvragen via de BsGW-belastingtelefoon 088 – 8420 420.

Reacties