Tentoonstelling ‘The Promise’ van Celine van den Boorn

Van 23 januari tot en met 20 maart 2016 is in het trappenhuis van SCHUNCK* Glaspaleis recent werk van Celine van den Boorn (1978, Heerlen) te zien: The Promise.

In dit werk verbindt Van der Boorn de belofte van ongerepte winterlandschappen in verleidelijke toeristenfolders met actuele fotografie en schilderkunst. Matte silhouetten steken af tegen de glanzende achtergrond van een foto.
Het landschap, voorheen decor, komt prominent in beeld. Van den Boorn verandert bestaand beeldmateriaal door de menselijke aanwezigheid over te schilderen. Wat zich als simpele ingreep voordoet, toont het landschap als spiegel van onze diepste verlangens, bizarre verwachtingen en verkleurde idealen.

Van den Boorn publiceerde de door haar beschilderde wintersportbrochure als het inmiddels veel besproken kunstenaarsboek The Promise. Voor de Special Edition beschilderde zij nogmaals de 52 pagina’s uit de brochure, ditmaal als losse pagina’s met paginanummers. Deze serie werken zal samen met de origineel beschilderde brochure worden getoond in SCHUNCK*.

Openingstijden tentoonstelling: maandag tot en met zondag van 9.00 tot en met 23.00 uur.
Gratis toegang.

Kunstenaarsgesprek en film met live muziek van Kevin Toma

Op zondag 6 maart, 14.00 uur is in de filmzaal van het Glaspaleis een kunstenaarsgesprek met Celine van den Boorn, Toon Hezemans, Kevin Toma en Anya Niewierra.
Om 15.30 uur start in de filmzaal de vertoning The Great White Silence met live muziek door Kevin Toma.

De tentoonstelling wordt georganiseerd in het kader van en in samenwerking met het Dutch Mountain Film Festival.

Celine van den Boorn

Celine van den Boorn (1978, Heerlen) woont en werkt in Amsterdam. Na haar opleiding aan Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht te hebben voltooid heeft zij zich zowel in haar beeldend werk als vanuit de wetenschap, o.a. met een individueel studieprogramma culturele antropologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, verder verdiept in de verhouding tussen mens en natuur. Naast haar beeldend werk doceert Celine aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

the promise
The Promise, Celine van den Boorn

Reacties