Druk en zwaar programma Roda JC: 5 wedstrijden in 2 weken!

Foto: Roda JC

Roda JC Kerkrade wacht de komende 2 weken een druk en zwaar programma, de Kerkradenaren hebben in 15 dagen maar liefst 5 en bepaald niet onbelangrijke wedstrijden af te werken.

De serie begint vanavond als de Kerkradenaren in Rotterdam aantreden tegen Excelsior. Om 19.45 uur begint de formatie van Darije Kalezic niet alleen aan de zware reeks van 5 wedstrijden, maar tevens aan een cruciaal duel tegen een directe concurrent in de lagere regionen van de Eredivisie: Excelsior staat met één punt meer op plek 14, één plaatsje hoger dan de 15e positie van Roda JC. Ugur Inceman en Georgy Zhukov zijn nu beiden speelgerechtigd en zouden kunnen worden ingezet, in tegenstelling tot Tomi Juric die wegens een knieblessure niet van de partij kan zijn, en de geblesseerde Farshad Noor.

Vervolgens speelt Roda JC 3 thuiswedstrijden op rij.

Donderdagavond 28 januari ontmoeten de geelzwarten in het Parkstad Limburg Stadion FC Utrecht, met de nadrukkelijke maar moeilijke opdracht om de o zo belangrijke 3 punten in eigen huis te houden. De Utrechtse FC acteert immers sterk in de Eredivisie, en staat op dit moment op een mooie zevende plaats.

Drie dagen later, op de laatste dag van januari, trapt Roda JC al vroeg in de middag af voor de kraker tegen Ajax dat momenteel de leiding heeft in de Eredivisie. Met een goed gevuld stadion is de kans op een verrassing niet ondenkbaar.

Weer drie dagen later, op woensdag 3 februari, staat dan al de kwartfinale van het KNVB Bekertoernooi tegen niemand minder dan Feyenoord op het programma. Missie deze woensdagavond: het bereiken van de halve finales van het bekertoernooi.

Vasteloavend?

Op zaterdag 6 februari, daags voor carnaval, is in de hofstad de vijfde wedstrijd in 15 dagen tijd. Roda treedt dan in het strijdperk tegen ADO Den Haag, dat momenteel 4 punten meer heeft dan de Koempels en dus nog aardig in het vizier zit om bij de kladden te kunnen grijpen.
Winst bij ADO zou in ieder geval een prachtig begin van de Kirchröatsjer Vasteloavend zijn.

Reacties