Stem vanavond of zaterdag op ‘Vasteloavesblood’ van Paul en Leo

Leef vasteloavesvrung, famielje, vrung, collega’s, relaties, bekinde en alle angere!

Met ons liedje “Vasteloavesblood” zijn wij, Paul & Leo oet Heële, niet alleen uitverkozen tot sjlager van de Winkbülle van dit seizoen, maar hebben we het ook tot de halve finale van het LVK weten te schoppen. Wie het nummer nog niet gehoord heeft: de clip staat sinds vandaag op Youtube.

Ons liedje is door de hoofdjury bestempeld tot een van de 60 kanshebbers voor een van de 20 finaleplaatsen. Nu komt het aan op de stem van het publiek. De publieksstemming plus de punten van de hoofdjury maken uiteindelijk uit wie er naar de finale in Venray mag.

Publiekssteun

Vaak wordt gedacht dat wij die publiekssteun helemaal niet nodig hebben en dat we er zo ook wel komen, maar het tegendeel is waar. Dat een hoge notering bij de hoofdjury alleen niet genoeg is, hebben we de afgelopen jaren aan den lijve mogen ondervinden. Ons liedje uit 2013, “Vasteloavos Samos”, uiteindelijk 5e in de finale, was bij de hoofdjury goed voor een 4e plaats, maar vloog nog bijna uit de finale vanwege de geringe hoeveelheid stemmen uit het publiek. In 2014 zette de hoofdjury “En dat doert” op een 5e plaats, maar zaten we alsnog niet in de finale vanwege het uitblijven van de steun en de stemmen van het publiek. Met een 28ste plek van de hoofdjury vorig jaar, kon ons liedje “Ram durchee” dan ook geen potten breken, en kelderde, opnieuw met zeer weinig publieksstemmen, naar de onderste regionen van de halve finalisten.

We weten dat het LVK in de Parkstad niet zo leeft als in andere delen van de provincie. We weten ook uit de vele reacties dat veel mensen ons een warm hart toedragen, maar uiteindelijk niet stemmen, vaak met het idee dat dat toch niet nodig is of dat het niet helpt.

Steun

We willen je dan ook bij deze vragen om je steun. Kijk of luister vrijdag 15 januari aanstaande tussen 18.00 en 20.00 uur óf zaterdag 16 januari tussen 10.00 en 12.00 uur naar L1 radio en televisie, die de 3e halve finale uitzendt. Daar hoor je ook hoe je kunt stemmen. Die informatie is ook hier te vinden.

Ons liedje heeft nummer 58, en wij zijn in het tweede uur van de uitzendingen telkens te zien of te horen. Help je ons mee de finale te halen?

Mit de hattelige grus va
Paul & Leo oet Heële

PS Als je niet in de gelegenheid bent om te kijken of te luisteren, maar wel kunt bellen of SMS-en, dan zijn hier de spelregels:

  • Stemmen kan op vrijdag 15 januari, tussen 20.00 en 20.30 uur en op zaterdag 16 januari tussen 12.00 en 12.30 uur. LET OP: stemmen buiten de genoemde tijdstippen heeft geen enkele zin: de stem is ongeldig.
  • Op welke manier je ook stemt, je moet 3 liedjes kiezen. Je mag niet 2 of 3 keer hetzelfde nummer opgeven; dat maakt je stem ongeldig. Je mag maar één keer SMS-en en ook maar één keer bellen. Doublures worden er uit gefilterd. Vaker stemmen is ongeldig, maar kost wel centjes.
  • Stemmen kan telefonisch; bel op de genoemde tijdstippen naar 0909 202 70 30 en volg de instructies via de telefoon.
  • Stemmen kan per SMS; stuur een SMS bericht naar 4422 met de volgende boodschap:
    LVK n1 n2 n3 , waarbij n1, n2 en n3 steeds de nummers van je keuze zijn. Let er ook op dat er steeds een spatie tussen de nummers staat!
  • In onze halve finale doen de nummers 41 tot en met 60 mee, dus je keuze moet in dat bereik liggen. Naast nummer 58 moet je dus nog 2 andere nummers kiezen, andere nummers niet gelegen tussen de 41 en 60 kiezen maakt je stem ongeldig.

Reacties