Prins Wesley I uitgeroepen tot prins van Groeët Ghen Heij 2016

Het was een druk ‘Proclamatie-weekend’ de afgelopen dagen.

Bij CV De Bokkeriejesj, de carnavalsvereniging van Groeët Ghen Heij (Heerlerheide), was zondagnamiddag en -avond het Corneliushuis weer de traditionele proclamatieplaats.
Nadat daar op gepaste wijze afscheid was genomen van Prins Stef I, die afgelopen seizoen aanvoerder was van de carnavalistische horde geitenbokken in Heerlen-Noord, werd met de nodige feestelijke tamtam zijn opvolger bekend gemaakt.
En het werd Wesley I, die de annalen van De Bokkeriejesj in gaat. Als prins die in carnavalsjaar 2016 de scepter over Groeët Gen Heij zal zwaaien.

‘Vasteloavesblood bei os in de familie’

Wesley Mannheims is nog twee weken 22 jaar, en beroepsmilitair bij het 17e GFPI PAINBAT in Oirschot. Zijn hobby’s zijn reizen, duiken, eten, games, films, fitnessen en voetbal: hij speelt in het vierde elftal van Groene Ster.
Ook bij deze prins is sprake van ‘vasteloavesblood bei os in de familie’: zowel zijn opa Fer (in 1956) als zijn broer Marcel (in 2007) zijn prins geweest van De Bokkeriejesj, en zijn moeder Anita was in 2005 prinses bij de Damesgarde De Geête. Daarnaast heeft Wesley in 2013 al de nodige ervaring kunnen opdoen en een kijkje in de keuken van het ‘prinszijn’ gehad als adjudant van prins Ricky I.

Aanstaande vrijdag 8 januari is de Prinsenreceptie van 19.11 tot 23.11 uur in het Corneliushuis.

Met dank aan Callie Steijaert.

Reacties

Cookieinstellingen