Joris I (Oberendorff) Sjtadsprins 2016 van Heerlen

Zaterdagavond 2 januari is in het Parkstad Limburg Theater Joris Oberendorff geproclameerd als Sjtadsprins Joris I van Heële! Hij volgt Prins Mark I op, die het afgelopen jaar de scepter zwaaide over alle Winkbüllen en Winkbuulkes.

Met zijn vriend Koen Thijssen als adjudant, zal Joris d’n Iesjte heel Heerlen en de Heëlesje Vastelaovendsvereniging De Winkbülle in het bijzonder, voorgaan tijdens de carnaval 2016.
Direct na zijn proclamatie werden Joris en zijn adjudant toegesproken door Heerlens burgervader Ralf Krewinkel, die zijn toespraak opende met een ‘Dreikräftig Kirc…. Heële Alaaf!’

Telg uit carnavalsfamilie

De 29-jarige Joris woont samen met zijn Mayke en hun 2 honden aan de Oude Molenweg in Douve Weien in Heerlen. Zijn hobbies zijn golfen, rugby en snowboarden. Hij komt uit een echte carnavalsfamilie. Zijn vader Hans Oberendorff was lid van de Iereroad van De Winkbülle, tot hij afgelopen oktober overleed. In zijn ‘maidenspeech’ vanavond stond Joris even stil bij deze emotionele gebeurtenis.
Joris zelf is 7 jaar voorzitter van V.V. Vol Ornaat. Met deze roots en bagage weet hij dus als geen ander wat vasteloavend vieren is.

Joris is medeoprichter, lid en oud-president van LEO Club Sarolea Heerlen (Lions Int.) Sinds november is hij werkzaam bij als Strategic Buyer Real Estate Services bij Philips Lighting Solutions in Eindhoven, en sinds vanavond daarbij ook nog Stadsprins van Heerlen.

Joris zal het komende seizoen door de Heerlense vasteloavend gaan met het motto: ‘Sjpas aa Boad’.

Prins Joris en adjudant Koen
Prins Joris en adjudant Koen

Reacties