Nieuwe stichting gaat het toerisme in en naar de Euregio Maas-Rijn bevorderen

Foto: VVV Zuid-Limburg

In Grand Hotel Voncken in Valkenburg werden vanmiddag de stichtingsstatuten getekend van de eerste transnationale VVV.

Deze nieuwe Stichting Hart van Europa is een initiatief van Toerisme Belgisch Limburg, Féderation du Tourisme de la Province de Liège en VVV Zuid-Limburg. Het doel van de nieuwe stichting is het bevorderen van het toerisme in en naar de Euregio Maas-Rijn.

De 3 partners werken al sinds 2010 nauw samen en ontwikkelden al meerdere succesvolle campagnes, zoals ‘Euregio met Smaak’ en ‘Kerst in de Euregio’. Ook hebben ze al enkele jaren een gezamenlijke website (www.hartvaneuropa.eu), App en Facebook pagina.
Daarnaast ontwikkelde de Féderation du Tourisme de la Province de Liège een internationaal programma voor de zakenmarkt waarin de 2 andere partners werden meegenomen.
Om de samenwerking verder te versterken is besloten om een gezamenlijke organisatie op te richten waarbinnen de marketingstrategie verder ten uitvoer kan worden gebracht.

Limburg is een provincie die geen grenzen ziet

Anya Niewierra, algemeen directeur van VVV Zuid-Limburg, wordt de eerste voorzitter van de nieuwe stichting. Zij ziet grote kansen in een grensoverschrijdende samenwerking. “Hier in deze Euregio ligt de bron van Europa. Dat moeten we uitdragen. Met deze eerste transnationale VVV bewijzen wij wederom dat Limburg een provincie is die geen grenzen ziet.”

Reacties