Kerstmannen (m/v) wandelen en rennen door Heerlen voor Serious Request

Ruim 500 kerstmannen en -vrouwen wandelden en renden vanavond voor het goede doel door het centrum van Heerlen.

Daarbij zat flink wat versterking uit Sittard, waar een kleine 150 kerstmannen via een halve marathon de run naar Heerlen hadden ingezet om zich in de nabijheid van het Glazen Huis bij hun Heerlense collega’s te voegen. Gezamenlijk doorkruisten ze de stad via een parcours dat onder andere dwars door het Corio Center via de ‘Wishmastree’ naar winkelcentrum ’t Loon voerde. Van daaruit ging het gezelschap terug naar het epicentrum van de actie op het Pancratiusplein, waar de cheque met het financiële resultaat van hun fysieke inspanning aan het Rode Kruis werd overhandigd.

Vooraf was op De Bongerd een gezamenlijke warming-up voor de stramme lijven van de oude kerstbazen onder leiding van deskundige en enthousiaste instructeurs. Nadat wethouder Jordy Clemens de lopers nog enkele bemoedigende woorden meegaf voor onderweg begonnen als eerste de ‘wandelaars’ aan hun stadstoer. De wethouder nam zelf ook deel, compleet met baard en in een kerstman-outfit die qua kleurstelling geheel binnen de huisstijl van zijn eigen partij paste. Een klein half uur later vertrokken de rennende kerstmannen.

Niet duidelijk is of de Sittardse kerstmannen hun Heerlense collega’s hebben kunnen bereiken. Vanaf 20.00 uur werden de toegangspoorten naar de pleinen voor het publiek afgesloten wegens de enorme belangstelling. Voor iedere bezoeker die vertrok werd er één nieuwe tot het evenement toegelaten.
Dus of de kerstmannen uit Sittard hun doel hebben bereikt is bij de redactie niet bekend.

DSC_6065

Reacties