De Kerst Expres rijdt weer door het Limburgs heuvelland

Zo zal het station er dit jaar Kerstmis waarschijnlijk niet uitzien
Foto: Miljoenenlijn

Ook dit weekend rijdt de ‘Kerst Expres’ weer door het Zuid-Limburgse Heuvellandschap. Na weken van voorbereiding en werkzaamheden aan het spoor zijn de vrijwilligers van de Miljoenenlijn er sinds vorig weekend weer helemaal klaar voor: het is kersttijd bij de Miljoenenlijn.

Deze tijd van het jaar roept bij velen een warm gevoel op. Een gevoel van nostalgie naar een ‘kerst van vroeger.’ Zo ook bij de vrijwilligers van de Miljoenenlijn, die de rustperiode na de laatste reguliere rijdag op 1 november gebruikten om het station en de stoomtrein om te toveren naar een ouderwetse kerstbeleving. Knisperende vuurkorven, sfeervolle decoraties en nostalgische kerstfiguren zorgen voor een kerstsfeer uit ‘grootmoeders tijd’.

Reizigers kunnen hun handen warmen aan de verschillende vuurkorven verspreid over het hoofdstation in Simpelveld, of samen met de kinderen op zoek gaan naar het “Gouden Cadeau”. Daarnaast staat de Kerst Expres klaar om haar gasten mee te nemen op nostalgische reis door het Heuvellandschap.

Vanuit Simpelveld vertrekt de Kerst Expres 3x per dag op reis naar ‘Kerststad Valkenburg’. Tal van activiteiten in Valkenburg creëren het ultieme kerstgevoel. Bezoek Santa’s village, of één van de kerstmarkten in de grotten.
Ook in Simpelveld geven diverse kerstarrangementen een nog feestelijker tintje aan het dagje uit met de Kerst Expres. Geniet bijvoorbeeld iedere zondag van een culinaire rit in het luxueuze Pullman rijtuig, of neem deel aan één van de diverse ‘kribkeswandelingen’ door Simpelveld, Bocholtz en Orsbach.

Waar de keuze ook naar uitgaat, de Kerst Expres staat altijd klaar om haar reizigers op de plek van bestemming te brengen.

Een dagkaart voor de Kerst Expres kost vanaf 12 jaar €12,50 en voor kinderen 3-11 jaar € 5,-.
Een ZLSM/Veolia combikaart naar Maastricht kost €15,- vanaf 12 jaar en € 5,- voor kinderen 3-11 jaar.
Parkeren in Simpelveld is gratis. De rijdagen van de Kerst Expres zijn 12,13,19,20,23,26,30 en 31 december 2015. In 2016 rijdt hij nog op 2 en 3 januari.
Kijk hier voor meer informatie en de verschillende mogelijkheden.

Reacties