Officiële opening door officiële sluiting Glazen Huis

Meer dan 10.000 bezoekers kwamen vrijdagavond naar hartje Heerlen om getuigen te zijn van de opsluiting van de drie radio dj’s.

Rond half negen draaiden de Britse singer-songwriter James Morrison en ‘onze eigen’ Ilse DeLange de deur van het Glazen Huis op slot dat zij een kwartier eerder samen met de tijdelijke bewoners betreden hadden.
James Morrison en Ilse DeLange trapten het goede-doelen-evenement kort daarvoor af met een gezamenlijk optreden op het festivalplein op De Bongerd, dat ze na een kwartiertje afbraken om samen met de 3 dj’s de gang naar het op steenworp afstand gelegen Glazen Huis te maken. Eenmaal binnen in de geheel nieuwe studio boden beide artiesten een gesigneerde gitaar aan voor de veiling, en vroegen zij tevens de eerste plaat aan voor Serious Request 2015. Daarmee ging het jaarlijkse en inmiddels traditionele evenement officieel van start.

Domien Verschuuren, Giel Beelen en Paul Rabbering rest de komende dagen niets anders dan het draaien van hopelijk rijkelijk gesponsorde muziek, het ontvangen van een keur aan artiesten, het nuttigen van vloeibaar c.q. smeuïg voedsel en het vergaren van attributen voor de veiling. Dit alles met het ultieme doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de generatie van de toekomst: jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Voor een kans op een betere toekomst, onder meer door middel van scholing, beroepstraining, psychische hulp en een basis waarmee in levensonderhoud kan worden voorzien.

Reacties