Kerstvakantie in Kasteel Hoensbroek

Foto: Kasteel Hoensbroek

In de kerstvakantie van 19 december tot en met 3 januari is er in Kasteel Hoensbroek volop vermaak voor jong en oud. Kom genieten van het prachtige kasteel in kerstsfeer, warm je aan de vuurkorf op het binnenplein, bijt je vast in leuke kasteelspeurtochten, waag je aan het boogschieten, bezoek de bijzondere expositie over de musketiers en leer alles over de beroemdste musketier D’Artagnan.

Ga op ontdekking

Kasteel Hoensbroek is immens groot, je ontdekt hier meer dan 40 kasteelvertrekken! Kom en ga op zoek naar de geheime kamer, beklim de middeleeuwse toren en bewonder de balzaal. Alles is bovendien goed gedocumenteerd in de brochure ‘Kasteel Hoensbroek’. Voor jong en oud, met of zonder kinderen is in dit kasteel van alles te beleven.

Schiet raak en win!

Op het tweede kasteelplein neem je als een heuse middeleeuwse boogschutter deel aan instinctief boogschieten. Het bijzondere is dat je mikt op (kunststof) dieren in plaats van op een schietschijf. Lukt het jou om 2 keer raak te schieten? Wanneer je twee keer treft win je een warme kop chocolademelk! Ben je liever toeschouwer? Onze boogschutters van Archery World geven uitleg en demonstraties terwijl je je warmt aan de brandende vuurkorf. Voor het boogschieten wordt een kleine extra bijdrage gevraagd.

Speur mee in het kasteel

Wat is er spannender dan een speurtocht door een écht kasteel? Voor kinderen in alle leeftijden zijn er diverse leuke speurtochten. Zo is er een leuke puzzeltocht (vanaf 4 jaar) te beleven door de Musketiertentoonstelling, een rebustocht voor de 7-9 jarigen en voor de hele familie is er een spannende familiespeurtocht (vanaf 9 jaar). Doe mee en ontdek wie de beroemde musketier d’Artagnan was. Zoek met je tablet de QR codes in de verschillende kasteelkamers en laat je verrassen door de ludieke filmpjes. Na de tocht door het kasteel staan er spellen klaar die reeds eeuwen geleden in het kasteel gespeeld werden.

Honger als een paard?

Ga dan spoorslags naar de ‘Domestique Plaats’. Hier kun je de heerlijkheden van Hoensbroek eten en drinken. Hier rust je uit na het kasteelbezoek en geniet je van een warme kop koffie of chocomel.