Reusachtige ‘mural’ op gebouw tegenover Heerlense schouwburg

In het centrum van de stad wordt druk gewerkt om Heerlen tijdens ‘3FM Serious Request’ zo goed mogelijk voor de dag te laten komen.

Een van de meest in het oog springende activiteiten hierbij is de gevelschildering op het gebouwencomplex aan de Geerstraat, pal tegenover de schouwburg.
Dit gebouw maakt deel uit van oude complex waarin onder meer winkelcentrum De Plu was gevestigd, en zou volgens het oorspronkelijke bouwplan voor het hier te verrijzen nieuwe Stadskantoor gesloopt worden.
Nu zullen de oude prefab betonnen gevels en grote pui-elementen volgende week donderdag 24 december, als de slotmanifestatie van Serious Request plaatsvindt, als een gigantisch bouwkundige decor aan de voorkant van het Burgemeester van Grunsvenplein kleurrijk zijn uitgedost met een nieuwe ‘reuzemural’ van zo’n kleine 700 m².

De Eindhovense kunstenaar Johan Moorman heeft zijn reusachtig werk ‘Let the good times roll’ genaamd, met een duidelijke verwijzing naar de ‘betere(?)’ tijden uit het Heerlense verleden, maar uitgevoerd in een stijl die duidelijk aan het huidige digitale tijdperk refereert. De mural-artiest laat zich onder andere inspireren door muziek en technologische ontwikkelingen.

Overigens is voor de liefhebbers een geprinte afdruk van deze mural in een gelimiteerde oplage te koop in de pop-up ‘Gallery Encore’ in de Pancratiusstraat, zo meldt de site van Serious Request Heerlen.

Reacties