Nummers 3 en 4 van de 5e klasse B spelen gelijk in een leuke voetbalwedstrijd

Op Sportpark Terworm traden zondag de nummer 3 en nummer 4 van de 5e klasse B tegen elkaar in het veld. Een mooi affiche voor een spannende zondagmiddag.

Op deze druilerige zondagmiddag ontstond een aardige pot tussen 2 teams die beiden wilden en konden voetballen onder leiding van de goed leidende scheidsrechter Aben. Aan de ene kant de thuisploeg SV Eikenderveld met veel voetbaltechnisch vermogen, aan de andere kant Sylvia/H&S met hardwerkende spelers die met veel inzet en fysieke kracht de SV Eikendervelders tegemoet trad.

Het werd een spannende en sportieve wedstrijd. Voor de ogen van de voetballiefhebber ontspon zich dan ook een leuk gevecht om de punten.

Waar SV Eikenderveld in de eerste bedrijf vooral tegen zichzelf voetbalde trok Sylvia/H&S in het begin aan het langste eind. Na een prachtige 1-0 in de 12e minuut en 2-0 in de 33e minuut voor Sylvia/H&S kon SV Eikenderveld vlak voor rust voor de eerste keer iets terug doen toen een van haar spelers onreglementair in de 16 meter werd neergelegd en de scheidsrechter resoluut naar de penaltystip wees.
Deze buitenkans liet SV Eikenderveld zich niet ontnemen en de bal werd dan ook beheerst in het net geprikt waardoor de thuisploeg net voor de rust op 1-2 kon komen.

In de rust had de thee de juiste verkwikkende uitwerking op SV Eikenderveld en de thuisploeg had zich herpakt. De 2e helft werd gretig ingezet. Nog voor de late toeschouwer de kantine had verlaten stond er al in de 46 minuut 2-2 op het scorebord en was SV Eikenderveld op gelijke hoogte gekomen.

SV Eikenderveld kwam zelfs op 3-2 in de 76e minuut door een geweldig doelpunt van aanvoerder Mo Elberkani die van de achterlijn, het avontuur opzoekend, het 16-meter-gebied introk en de goal opzocht en met een prachtig geplaatst schot in de lange hoek de keeper van Sylvia/H&S wist te verschalken.

Daar waar de SV Eikenderveld-aanhang hoopte dat de SV Eikenderveld nu zou doorpakken werd, in de 85 minuut, in hun 16 meter-gebied bij de achterlijn een onnodige overtreding gemaakt op een Sylvia/H&S-speler en ook nu ging de bal, terecht, op de stip. Met een hard en geplaatst schot restte de Eikenderveld-keeper niets anders dan de bal uit het net te vissen.

De stand was weer gelijk, 3-3, en er ontspon zich opnieuw een spannende strijd met vele leuke duels met kansrijke oplossingen die, mede dankzij goed keeperswerk aan beide zijden, helaas niets meer aan de stand veranderden.

Beide teams, maar ook de talrijk aanwezige toeschouwers konden tevreden zijn met het verdiende gelijke spel van 3-3. De toeschouwers zagen een leuke, aantrekkelijke maar vooral sportieve pot met vele leuke acties, 6 goals en nog veel meer doelrijpe kansen. Beide teams hadden laten zien waarom ze boven in de poule meestrijden . . . . alleen het trieste druilige weer had wat vrolijker mogen zijn.

Tekst: SV Eikenderveld

Reacties