Klein stukje Buitenring Parkstad Limburg donderdag al open voor verkeer

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Vanaf donderdag, of als het weer spelbreker mocht zijn, vanaf vrijdag kan het verkeer gebruik gaan maken van het eerste stukje Buitenring.

Dat hebben de Provincie Limburg en gemeente Kerkrade gezamenlijk besloten. Het betreft het nieuwe weggedeelte tussen rotonde Avantis in Heerlen en de aansluiting op de Hamstraat in Kerkrade.

Hierdoor ontstaat een snelle verbinding tussen de N281 en de Hamstraat waardoor het lokale wegennet ter hoogte van de Beitel en de Rodaboulevard minder wordt belast. De weg gaat in beide richtingen open meteen na het afronden van de laatste werkzaamheden in de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 december, of wanneer de weersomstandigheden die nacht niet goed mochten zijn, na de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 december. In beide gevallen vinden die werkzaamheden plaats tussen 19.00 uur en 06.00 uur. Meteen daarna gaat de nieuwe verkeerssituatie in.

Nieuwe verkeerssituatie

Het eerste deel Buitenring dat gereed komt zorgt meteen voor een snellere verbinding tussen de stadsautoweg N281 en de Hamstraat. Maar die openstelling vraagt wel om een aantal aanvullende verkeersmaatregelen. Zo zal de Hamstraat zelf tussen de Beitel en de nieuwe aansluiting Buitenring voor bijna 4 maanden worden afgesloten in één rijrichting. Alleen verkeer komend vanuit Kerkrade kan in de richting Heerlen doorstromen tot aan de kruising Hamstraat-Beitel. Ter hoogte van deze kruising moet het verkeer rechtsaf. Verkeer komend vanuit de Wiebachstraat moet op de Beitel verplicht rechtsaf richting N281. Door deze verkeersmaatregelen wordt de verkeersdruk bij de aansluiting met de N281 verminderd.

Verkeer op de Locht

Het verkeer richting Kerkrade kan niet meer via de toerit Locht naar de Hamstraat, maar zal gebruik moeten maken van de Crombacherstraat die alleen maar in de richting Kerkrade berijdbaar is. Verkeer komend vanaf Kerkrade richting de Beitel of Duitsland moet gebruik maken van de afrit Horbach/Richterich en Locht.

Reacties

Cookieinstellingen