Schoolkinderen zien man met vuurwapen bij schoolplein

Foto: Nieuws.nl

Bij de openbare basisschool De Tovercirkel aan de Vullingsweg in Heerlerbaan zou vandaag een man met een vuurwapen hebben rondgelopen.

Vier schoolkinderen uit de bovenbouw van de school meenden dat in ieder geval gezien te hebben. De gewaarschuwde politie nam het verhaal, na met de 4 kinderen gesproken te hebben, in ieder geval serieus en zal extra gaan patrouilleren bij de school.

De kinderen verklaarden dat ze tijdens het speelkwartier een man bij de toegangspoort zagen die een vuurwapen tevoorschijn haalde. De kinderen schrokken en renden het schoolplein op om een leerkracht te waarschuwen, waarop de man er vandoor ging. Omdat er nog niemand is aangehouden, blijft onduidelijk of het hier om een echt wapen ging of wellicht om een nepwapen.

De school heeft direct contact gehad met de ouders van de 4 kinderen. Ook de ouders en verzorgers van alle overige kinderen zijn via een e-mail ingelicht over het incident.

Getuigenoproep

Iedereen die maandagochtend iets opvallends gezien heeft in de buurt van De Tovercirkel of andere informatie heeft die met dit voorval te maken kan hebben wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.
Dat kan via 0900- 8844, maar het kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Reacties