Slangen Reizen uit Heerlen snelst groeiend bedrijf van Nederland

Met een groei van maar liefst 3650% in twee jaar tijd is touroperator Slangen Reizen vorige week tot het snelst groeiend bedrijf van Nederland uitgeroepen.

Explosieve omzetgroei

Het bedrijf van de broers Ed en Michel Slangen, dat sinds enige jaren kantoor houdt in het World Trade Center op het Heerlens grondgebied van het internationale bedrijventerrein Avantis, liet zijn omzet exploderen van een kleine € 112.000,- in 2012 naar een slordige € 4,2 miljoen in 2014.
Een zeer bewonderenswaardig resultaat, waarvoor zowel de gemeenten Heerlen als Kerkrade, waar de roots van het familiebedrijf liggen, vanmiddag hun waardering wilden laten blijken en het reisbedrijf via de wethouders Martin de Beer (Heerlen) en Dion Schneider (Kerkrade) persoonlijk hun felicitaties lieten overbrengen.

Marketing

Beide broers Slangen begonnen in 2012 in een leegstaande kantoorruimte van touringcarbedrijf Ed Slangen van hun vader, die inmiddels al 30 jaar in die branche werkzaam is. Vanuit een uitgekiende marketinggedachte van Michel en Ed groeide het bedrijf razendsnel. “We wilden het vanaf het begin af aan vooral landelijk aanpakken, dus niet alleen hier in onze regio de klanten gaan zoeken. En dat is gelukt. We hebben nu vooral veel klanten uit de Randstad, waaronder veel jongeren, studenten en vrouwen die vooral onze stedentrips boeken. We kunnen die aanbieden tegen een scherpe prijs, vanwege de lage marges die we hanteren en inmiddels ook door het volume waarmee we kunnen inkopen. Aanvullend aan dit alles werpt ook de goede implementatie van de automatisering in ons bedrijf hierbij zijn vruchten af.”

Verdere groei

“Daarnaast richten we ons ook op het buitenland. Niet alleen hier de Euregio, maar we focussen ons momenteel met name op Duitsland waar mensen nog steeds graag met de bus willen reizen. Als je bijvoorbeeld eens naar de direct aan ons grenzende deelstaat Nordrhein-Westfalen kijkt, dan praat je over een gebied dat groter is dan België met maar liefst 18 miljoen inwoners. Daar moet nog heel veel mogelijk zijn.”

Ondanks dit succes blijven de broers niet stilzitten. Naast het uitbouwen van de stedentrips willen ze verder gaan met goed georganiseerde excursiereizen. Daarnaast zien ze vooral nog mogelijkheden in de vliegmarkt, en zullen binnenkort ook vliegreizen onderdeel gaan uitmaken van het reisaanbod van Slangen Reizen.

Slangen_2

Reacties