Jeroen Goossens en Bart de Gans Nederlands Kampioen Ice Carving 2015

Vanaf half tien vanochtend tot vijf uur in de namiddag is een twintigtal kunstenaarduo’s op de Bongerd in Heerlen aan het zagen, snijden, kerven en bikken geweest om uit 5 blokken transparant ijs hun hoogst artistieke creaties vorm te geven.

Daarbij gebruikmakend van uiteenlopende gereedschappen, van de kettingzaag voor het grotere en grovere werk, tot beitels en mesjes voor de afwerking van de finesses bij de sculpturen. Bij sommige deelnemers kwam er zelfs, ondanks de al redelijke hoge omgevingstemperatuur, nog een gasbrander aan te pas om de kunstwerken een superglanzend uiterlijk te geven en de kleine oneffenheden weg te smelten.

Een jury beoordeelde de kunstwerken nadat om 17.00 uur stipt de gereedschappen gedwongen moeten worden neergelegd, en had zij de niet gemakkelijke taak om uit de gerealiseerde kunstwerken de beste 3 te onderscheiden.

Uiteindelijk mag het duo Jeroen Goossens en Bart de Gans zich vanaf nu Nederlands Kampioen Ice Carving 2015 noemen, met hun sculptuur ‘Ocean Secrets’.
Nummer 2, de vice-kampioenen Ice Carving dus, werden Eric van de Leur en Jeroen Boersma met het werk ‘The Messenger’, en eindigden Rob Bruins en Alwin Olthuis met ‘Feniks vs Dragon’ op een eervolle derde plaats bij dit geslaagde Nederlands Kampioenschap IJsbeeldhouwen 2015.

Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage.

Reacties