Arcus College Heerlen scoort ‘overall’ slecht, maar blinkt uit in mediaonderwijs

De diversiteit in het aanbod van studierichtingen in het MBO weerspiegelt zich ook in de kwalitatieve beoordeling ervan.

Het kwaliteitsniveau verschilt niet alleen tussen de onderlinge opleidingscentra in zijn geheel, ook binnen één opleidingsinstituut kan de kwaliteit in het onderwijsaanbod aanzienlijk uiteenlopen.

Sprekend voorbeeld hiervan is het Arcus College in Heerlen, dat in de deze week verschenen Keuzegids MBO 2016 over haar totale onderwijsaanbod als minst goede MBO-instelling van Limburg uit de bus kwam en vrij onderaan op de landelijke voorkeurslijst eindigde. De Arcusopleidingen ‘Mediavormgeving’ en ‘Mediatechniek’ daarentegen blijken de beste van Nederland te zijn.

Het Citaverde College, met vestigingen in Heerlen, Maastricht, Roermond en Horst aan de Maas, doet het dit jaar, in tegenstelling tot het jaar daarvoor, niet goed en eindigt op de een na laatste plaats op de landelijke lijst van de AOC’s.

De Keuzegids MBO 2016 vergelijkt en beoordeelt de kwaliteit van de mbo-scholen per vakgebied. Dat gebeurt aan de hand van studentenoordelen én aan de hand van cijfers over het studiesucces.

Reacties