Wegpiraat maakt spookrijdend de N281 onveilig bij achtervolging door politie

Foto: itsvasco-/-Foter-/-CC-BY-SA1

De politie hield vandaag in Nuth een 32-jarige Kerkradenaar aan die zich al meerdere malen schuldig maakte aan gevaarlijke verkeersovertredingen, en hierdoor een zéér goede bekende van de politie genoemd mag worden.

Ontzegging rijbevoegdheid

De man wiens rijbewijs al in 2005 ongeldig werd verklaard en zich zo gevaarlijk gedroeg dat hem inmiddels al tot 2022 de rijbevoegdheid is ontzegd, gaat gewoon door met rijden. Nou, niet gewoon. Bij pogingen van de politie om de man aan te houden kiest hij iedere keer het hazenpad met dusdanig onverantwoorde risico’s dat de politie moet afhaken om de overige weggebruikers en omstanders niet in gevaar te brengen. En ondanks de vele processen-verbaal en een hele reeks in beslag genomen auto’s lijkt de man niet van zin zijn wegpiraterij te stoppen.

Wegpiraterij

Afgelopen woensdag werd hij achtervolgd door de politie in Heerlen en Kerkrade, maar ook toen moest de politie hem weer laten gaan vanwege hoogst onverantwoord rijgedrag.

Vandaag werd de wegpiraat in de wijk Passart gesignaleerd. Om te voorkomen dat hij opnieuw zou ontkomen zette de politie een paar burgerpatrouilles in bij de achtervolging. Toen de man op de Eikstraat in Heerlen even zijn auto verliet zag de politie haar kans schoon om de man te arresteren, maar deze zag toch kans te ontsnappen ondanks de inzet van pepperspray en een kapotgeslagen autoruit. Een agent raakte bij de actie licht gewond aan zijn hand. De man vluchtte daarop richting N281, waar hij vervolgens een opvallende politieauto ramde en van de weg afduwde. Daarna keerde hij om en ging spookrijdend over de stadsautoweg in de richting van Nuth, waar hij op de Mauritsstraat uit zijn auto sprong en te voet verder vluchtte. Na een korte zoekactie kon hij uiteindelijk in de Bavostraat, na hevig verzet, worden ingerekend.

De man zit vast en zal onder meer poging tot doodslag tegen politieambtenaren ten laste worden gelegd.

Reacties