‘Hand van Giel Beelen’ eerste plaat in Heerlense ‘Walk of Fame’

Vanochtend onthulden cultuurwethouder Barry Braeken en Douwe Dijkstra, voorzitter van de stichting ‘Heerlen Mijn Stad’, de eerste ‘handafdruk’ in een serie van 15 die als blijvende herinnering aan het Glazen Huis in Heerlen zal achterblijven.

Niemand minder dan André Hazes himself (?) assisteerde de heren bij de onthulling van de speciaal gefreesde tegel met de handafdruk van ‘Mister Glazen Huis’ Giel Beelen, die vanwege de dagelijkse presentatie van zijn ochtendprogramma niet in de gelegenheid was persoonlijk aanwezig te zijn.

Wethouder Barry Braeken was trots op het initiatief, dat in samenwerking met 3FM maar vooral door de financiële bijdrage van de stichting ‘Heerlen Mijn Stad’ van de grond kon komen. ‘Heerlen is hiermee de eerste ‘Serious Request Stad‘ die het evenement op deze manier een blijvende herinnering geeft.’
Het zou immers zonde zijn om de 6 fantastische dagen die we ongetwijfeld in Heerlen gaan beleven niet voor langere tijd vast te houden. Gecombineerd met de verwijzing naar het verleden van Heerlen, de met blauwe ledverlichting uitgeruste goot volgt de loop van de historische slotgracht van Landsfort Herle, blijft dit een mooi aandenken.

Van nog 14 andere ‘spraakmakende’ artiesten en dj’s die het Glazen Huis bezoeken zal tijdens 3FM Serious Request een scan van de handafdruk en hun handtekening worden gemaakt. Deze scans zullen, in een plaat gefreesd, vereeuwigd worden in de goot van het Pancratiusplein in het centrum van Heerlen.

onthulling handafdruk
Barry Braeken, André Hazes en Douwe Dijkstra

Reacties