Tijdelijke ‘pop-up’ brasserie in passage winkelcentrum De Bongerd

Sinds vandaag is Heerlen tijdelijk een brasserie rijker, Villa Hap.

Bij deze ‘pop-up’ brasserie op de hoek van de ‘Bongerd Passage’ — de binnendoorgang in het winkelcentrum De Bongerd — en de Geleenstraat kan tot en met 24 december een goed verzorgd hapje en drankje genuttigd worden in een, voor een tijdelijke gelegenheid, fraaie entourage. De wanden zijn aangekleed met in het oog springende werken van de Heerlense kunstschilder Wim Albrink.

John Janssen, die voorheen in het winkelcentrum ’t Loon als traiteur en slagerij een zaak van Bufkes voerde, heeft met zijn team in een paar dagen de zaak op orde weten te krijgen. Hij heeft zijn sporen dan ook verdiend in de evenementen-catering, en is gewend om op actuele situaties in te spelen.
‘Gelukkig heeft ook de gemeente meegewerkt. Natuurlijk ging het voor mij niet snel genoeg, maar uiteindelijk zijn op tijd nog alle vergunningen rondgekomen, en kon ik aan de gang.’

Of Janssen nĂ¡ Kerstavond met de zaak doorgaat hangt onder meer af van de plannen die de eigenaar van het winkelcomplex momenteel aan het uitwerken is. Als daarin plaats is voor horeca krijgt de pop-up brasserie wellicht een vervolg, in welke hoedanigheid dan ook.

Villa Hap is tijdens de normale winkeldagen geopend van 10.00 tot 21.00 uur, en gedurende de ‘Serious Request’-dagen (18 tot en met 24 december) ieder uur van de dag en de nacht geopend.

Reacties