Inloopavond werkzaamheden Akerstraat-Noord Hoensbroek

Komend jaar direct na de carnavalsvakantie starten werkzaamheden aan de Akerstraat-Noord in Hoensbroek, als voorbereiding op de herinrichting van het gebied die medio 2016 begint.

Het conceptontwerp voor deze herinrichting ligt inmiddels klaar, en de gemeente wil dat graag aan alle belangstellenden en belanghebbenden laten zien. Komende maandag 7 december 2015 organiseert zij daarom in het gemeenschapshuis Mariarade een inloopbijeenkomst.

Door de aanleg van de Buitenring zal de verkeersstroom in de Akerstraat-Noord veranderen en daarom past de gemeente de indeling van de straat aan. Er komen fietspaden die geheel vrij van de rijweg liggen. Ook wordt de riolering vervangen en nieuw asfalt aangebracht.

De werkzaamheden vinden plaats op de Akerstraat-Noord tussen de Emmaweg en de Bertus Aafjeshof. De werkzaamheden aan het stukje Akerstraat-Noord gelegen tussen de Bertus Aafjeshof en de verkeerslichten vinden later plaats gelijk met de aanpassing van de kruising. Dat gebeurt door de Provincie als onderdeel van de werkzaamheden aan de Buitenring.

Belangstellenden kunnen voor informatie over het ontwerp en de uitvoering terecht bij de inloopbijeenkomst op maandag 7 december 2015 van 19.00 tot 20.30 uur in gemeenschapshuis Mariarade, Op de Weijenberg 11, 6431 GB Hoensbroek.

Reacties