Opbouw ‘Glazen Huis’ begonnen

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Over 2 weken en 2 dagen gaat 3FM Serious Request 2015 van start. Vandaag is een begin gemaakt met de voorbereidende werkzaamheden, en tekenen zich inmiddels de eerste contouren af van het Glazen Huis dat in de week voor Kerstmis het onderkomen vormt voor de 3FM dj’s.

Vanmiddag is al een aantal units van het achterste gedeelte inclusief sanitaire ruimtes van de ‘tijdelijke goededoelentempel’ geplaatst tussen de Pancratiuskerk en het pand van de BeerCompany.
Ook is al flink beslag gelegd op het noordelijke gedeelte van het Pancratiusplein voor de voorbereidende activiteiten, het binnenplein is bijna geheel afgezet met schermen waarachter enkele units en ander materieel is neergezet.

Veilig begaanbaar en toegankelijk

Daarnaast wordt op tal van andere plaatsen hard gewerkt om de stad voor het grote evenement vooral veiliger begaanbaar en toegankelijk te maken. De bestrating wordt waar nodig geëgaliseerd, en ook worden de onregelmatigheden in de boomkransen op de Bongerd tijdelijk opgevuld met een laag hars.
De goot om het Pancratiusplein was precies op tijd aangepast en geëffend zodat ook op het zuidelijke Pancratiusplein, waar het Glazen Huis komt te staan en straks maximaal 6000 belangstellenden terecht kunnen, alle obstakels nu verdwenen zijn.

In de week van 14 december wordt vervolgens de Bongerd aangekleed; op dat plein, dat plaats kan gaan bieden aan maximaal 7000 toeschouwers, verrijzen onder andere een podium waarop vooral de bekendere artiesten zullen optreden, en een chequebox waarin hopelijk veel donaties gedeponeerd gaan worden.

Het inrichten van het Burgemeester van Grunsvenplein (Schouwburgplein) tenslotte begint rond 21 december, hier vindt op Kerstavond 24 december het eindfeest van 3FM Serious Request plaats.

Inloopspreekuur

Degenen die nog meer willen weten over hoofd-, bij- en praktische zaken rondom 3FM Serious Request 2015 in Heerlen kunnen nog terecht op één spreekuur, aanstaande maandag 7 december van 10.00 tot 12.00 uur. De locatie is het hoofdkwartier stichting Promotie Glazen Huis Heerlen 2015, Akerstraat 24 Heerlen.

Reacties