Bekkerveld kan niet in spoor van koploper Chevremont blijven

In een wedstrijd, die voor een groot deel werd bepaald door een felle wind, bleek de koploper in de eerste klasse D uit Kerkrade te sterk voor een flets spelend Bekkerveld.

De Heerlense ploeg, die deze thuiswedstrijd niet mocht verliezen om in het spoor van Chevremont te blijven, had vanaf het beginsignaal van de prima leidende scheidsrechter Van der Laan moeite om in het spel te komen.
Ook het team van trainer Verbunt kon aanvankelijk nauwelijks potten breken. De wil was er wel van beide zijden, maar de wind was de grote spelbreker. Goede combinaties bleken niet mogelijk en de weinige mogelijkheden die er waren, ontstonden vooral door toeval en de wind. Aan Chevremontzijde schoot Lars Wolters net over het doel van Pim Gubbels, treuzelde Roy Goossens iets te lang en knalde Thijmen van Iersel via een Bekkerveldverdediger net naast. Aan Bekkerveldzijde waren er gevaarlijke schoten te noteren van Stefan Hagens en Thom Vluggen.

Na de pauze leek het aanvankelijk een herhaling van de eerste helft te worden: veel goede wil, maar weinig goed spel. Een voorzet van Tim van de Geijn belandde door toedoen van de wind op de lat boven doelman Mark Voss en aan de andere kant haalde Tim Dierx een bal van de lijn, toen de Bekkerveld-keeper al verslagen was. Na een uur spelen kwam “de oudste club van Kerkrade” aan de leiding. Thijmen van Iersel ontfutselde de bal van Stefan Hagens, speelde Brian Stevens aan, wiens harde lage voorzet door Rodney Klinkenberg werd binnen geschoten. Chevremont controleerde de wedstrijd en in de 80e minuut vergrootte Lars Wolters de voorsprong door een prima voorzet van Eloy Cox tegendraads binnen te koppen. Bekkerveld was verslagen en besefte dat de koploper door deze overwinning nog verder was uitgelopen, het ‘gat’ met Chevremont bedraagt na zondagmiddag inmiddels 7 punten.

Bewegende beelden van deze wedstrijd zijn te bekijken via YouTube, waar Gio Bouwens een beeldverslag van de wedstrijd plaatste.

Tekst: Ton Cuijpers

Reacties