Benefietgala ‘Ninos del Lago’ in Auberge De Rousch

Stichting Ninos del Lago houdt op zaterdag 28 november om 19.00 uur in Auberge de Rousch in Heerlen haar derde Benefietgala. De opbrengst van de avond gaat naar het activiteitenkamp ‘Ninos del Lago’ in Guatemala.

Guatemala

Voorzitter van de stichting Marten Numan heeft een bijzondere band met Guatemala en met het in opbouw zijnde activiteitenkamp in het bijzonder. Numan werd in Guatemala geboren en op jonge leeftijd samen met zijn tweelingbroer geadopteerd door Nederlandse ouders. “Ik ben meerdere keren terug geweest, maar de tweede reis naar mijn geboorteland was een ommekeer in mijn leven. Ik zag een moeder met 2 kinderen. Ze zagen er onverzorgd uit. Ik keek in hun ogen en dacht ‘dat had ik kunnen zijn’.”

Dromen en doelen waarmaken

Weer terug in Nederland veranderde Numan zijn leven compleet. Hij ging onder andere weer studeren. “Mensen verklaarden me voor gek, zeiden dat ik de lat veel te hoog legde en daardoor steeds misgreep. Maar ik zag dat anders. Het duurde misschien wat langer, maar uiteindelijk greep ik raak en de weg daar naar toe was een enorme leerschool. Ik besefte meer en meer dat iedereen en dan met name kinderen de kans moet krijgen en gestimuleerd moeten worden om hun dromen en doelen waar te maken. Dat we ook voor kinderen in Guatemala plekken en situaties moeten creëren waar ze die kans krijgen en waar ze begeleid worden naar een zelfstandig leven.”

Activiteitenkamp voor kinderen

Tijdens zijn derde reis naar Guatemala ontmoette Marten Numan Arlaine Cervantes. Ze vertelde over haar droom, een activiteitenkamp voor kinderen, aan het meer Lago Atitlan bij Panajachel in Guatemala. Een plek waar kinderen die hun eigen schoolprogramma volgen 1 week per jaar extra aandacht, scholing en verzorging krijgen. Waar ze door positieve aandacht en begeleiding een positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen krijgen en waar ze sociale vaardigheden ontwikkelen. “Ik werd meteen gegrepen door Arlaine’s droom en ik wilde graag iets doen om te helpen het activiteitenkamp af te bouwen. Weer thuis kreeg ik een mail van de Nederlandse stichting Ninos del Lago. Ik wist niet eens dat de stichting bestond. Al snel organiseerde ik de eerste sponsorwandeling, waarvan de opbrengst, hoe kon het ook anders, was voor het activiteitenkamp.”

Het Nest

Inmiddels is Marten Numan voorzitter van de stichting, verzamelde hij een groep vrijwilligers en sponsoren om zich heen en vonden er al verschillende wandelingen, sieradenverkopen en gala’s plaats. In Guatemala gaat de bouw van het activiteitenkamp onverminderd door. Op dit moment is men bezig met het laatste gebouw ‘El Nido’, het Nest. Numan: “We hopen ook met dit benefietgala weer een aanzienlijk bedrag binnen te halen, zodat de deuren van activiteitenkamp Ninos del Lago snel open kunnen en we er kinderen kunnen ontvangen en aandacht en extra onderwijs kunnen bieden.”

Benefietgala Ninos del Lago, zaterdag 28 november, Auberge De Rousch,
Kloosterkensweg 17 in Heerlen. Ontvangst 19.00 uur. Kaarten via [email protected]

Reacties