Locatie Buurthulp Heerlerbaan met Kledingbank feestelijk geopend

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Onder grote publieke belangstelling openden de wethouders Martin de Beer en Peter van Zutphen gisteravond de nieuwe locatie van ‘Buurthulp Heerlerbaan’, in de voormalig BSO aan de Vullingsweg 167.

Sinds begin van deze maand biedt Buurthulp Heerlerbaan in dit gebouw niet alleen onderdak aan de eigen medewerkers, maar ook aan een Heerlense vestiging van de Kledingbank.
De medewerkers van Baanbrekend Werk bieden vanaf deze locatie buurthulp aan. Bijvoorbeeld door te helpen bij klusjes in en rondom het huis, maar ook hulp bij de dagelijkse boodschappen is mogelijk.

Kledingbank

Op de locatie is ook een dependance van de Kledingbank. Heerlenaren met een verwijzing van de gemeente, kunnen hier kleding aanschaffen. Doordat Heerlen nu een eigen vestiging van de Kledingbank heeft, besparen mensen de rit naar de vestiging in Maasbracht.
Leerlingen van de Praktijkschool, De Pyler en Buitenhof zorgen voor het herstel en verkoop van de aangeboden kleding.

Vrijwilligers

Naast Baanbrekend Werk en de Kledingbank, zijn ook de vrijwilligers van Buurtsteun, SBOH , Zonnebloem, Vrijwilligerscentrale, Sociaal Buurtteam, wijkagent, Alcander en de bibliotheek te vinden op de Heerlerbaan. Zij waren ook bij de opening aanwezig.

Open

Het pand aan de Vullingsweg 167 is dagelijks open van 08.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 08.00 tot 13.00 uur.

Openingstijden Kledingbank voor aanleveren van kleding: maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur.

Telefonisch is Buurthulp Heerlerbaan te bereiken via telefoonnummer 045 – 8517572.

Reacties