Gemeente Simpelveld verzorgt crisisopvang voor 150 vluchtelingen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) maakt gebruik van het aanbod van de gemeente Simpelveld om vluchtelingen op te vangen in Sporthal Bocholtz in de gelijknamige dorpskern van de gemeente.

Het gaat hierbij om de crisisopvang van 150 personen. De vluchtelingen komen op dinsdag 24 november na 16.00 uur aan en vertrekken weer de daaropvolgende zaterdag 28 november in de ochtend. Daarna stromen de vluchtelingen door naar andere vormen van opvang, die het COA zal regelen.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

De gemeente Simpelveld neemt hiermee haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om mensen in nood te helpen.
Afgelopen 10 november nam de raad, op voorstel van het college, unaniem een besluit om deze crisisopvang te bieden. Vervolgens werd het COA van dit besluit op de hoogte gebracht. Op woensdag 11 november is een bewonersbrief verspreid en de pers geïnformeerd, zodat de inwoners van de gemeente geruime tijd voor aankomst van de vluchtelingen geïnformeerd werden.

Veiligheid voorop

De gemeente stelt de veiligheid rond de opvang voorop. Veiligheid is prioriteit nummer één, en gemeente stelt alles in het werk om die veiligheid zo goed mogelijk te organiseren, zowel voor de inwoners van Bocholtz alsook voor de vluchtelingen en alle professionals en vrijwilligers die bij de opvang betrokken zijn.

Meer informatie

Op de website van de gemeente staat een lijst met vragen en antwoorden. Voor overige vragen of reacties is de gemeente bereikbaar, telefonisch via 045 544 83 83, en per e-mail: [email protected]