Begin wedstrijdseizoen aangepaste disciplines skiën en snowboarden in Landgraaf

Anna Jochemsen vorig jaar in actie
Foto: SnowWorld

Het is inmiddels traditie: de Adaptive Indoor Races (AIR) in SnowWorld Landgraaf. De internationale seizoensopener voor aangepaste skiërs en parasnowboarders vindt dit jaar plaats van 17 tot en met 20 november bij SnowWorld.

Deze reeks wedstrijden in SnowWorld Landgraaf vormt het begin van het wedstrijdseizoen voor de aangepaste disciplines skiën en snowboarden. Ook de Nederlandse atleten doen het goed in het internationale wedstrijdcircuit en ze hebben de laatste jaren goed gepresteerd op eigen bodem.

Anna Jochemsen

De beste aangepaste skiester van Nederland, Anna Jochemsen, is vanzelfsprekend van de partij. “Ik wil altijd winnen, maar in Landgraaf nog meer dan normaal. Dus dat maakt het extra spannend.”
In de 5 voorgaande edities wist Anna al behoorlijk wat gouden medailles in de wacht te slepen. “Dit keer wordt dat misschien moeilijker, want voor het eerst zijn er ook 2 Europa Cups”, blikt ze vooruit. Dit is een wedstrijdniveau hoger dan de IPCAS-races, die voorheen alleen op het programma stonden. Nu zijn er 2 IPCAS Cups en 2 Europa Cups voor de aangepaste skiërs, waardoor meer toppers zullen afreizen. Anna: “Dat maakt het nóg leuker, maar het is sowieso een uniek evenement. Je ziet alle teams en nieuwe talenten voor het eerst weer na de zomer en dat is altijd heel gezellig. En het is natuurlijk bijzonder om in Nederland het seizoen te beginnen.”

Voor de parasnowboarders worden er tijdens de Adaptive Indoor Races in Landgraaf al direct 2 World Cups ‘banked slalom’ gehouden, net als 1 Europa Cup op dit nieuwe paralympische onderdeel.

Reacties