Lijnbussen Heerenweg doelwit van vandalen

Foto: Politie.nl

Op de Heerenweg, de verbindingsweg tussen Heerlen en Brunssum, hebben vandalen het de afgelopen tijd gemunt op de lijnbussen.

Van 4 langsrijdende bussen werd een zijruit vernield. Een passagier raakte daarbij gewond door het rondvliegend glas. De politie is op zoek naar de dader(s), maar nu vooral naar getuigen van deze voorvallen.

Ruiten vernield

Op 31 augustus werd rond 23.30 uur een zijruit van een rijdende lijnbus ingegooid ter hoogte van de Zeekoelen.
Op maandag 26 oktober raakte een passagier lichtgewond door rondvliegend glas, toen weer bij een lijnbus de ruiten werden vernield. De politie deed toen onderzoek in de directe omgeving van de daar gelegen bushalte, maar trof geen verdachte(n) aan.

Woensdag 11 november sneuvelde om 16.00 uur een ruit van een bus, deze keer ter hoogte van Heksenberg. En korte tijd later die dag rond 16.30 uur ging een ruit van een andere lijnbus in glassplinters op terwijl die over de Heerenweg vanuit Heerlen richting Brunssum reed.
Het is nog onduidelijk of er een verband is tussen deze 4 incidenten. De politie heeft de zaak in onderzoek en doet met klem een oproep richting publiek om haar te helpen.

Getuigenoproep

Heeft u informatie over een of meerdere van deze vernielingen, neem dan contact op met de lokale wijkagenten. Dat kan via het algemene telefoonnummer 0900 – 88 44. Ook kunt u anoniem informatie verschaffen, via Meld Misdaad Anoniem met het gratis telefoonnummer 0800-7000.

Reacties