‘Bewoners’ Glazen Huis bekend: Domien, Paul en Giel

Foto: 3FM Serious Request

Zojuist werd in het radioprogramma van Frank van der Lende bekend welke drie 3FM dj’s zich in de week voor kerst tijdelijk in het Glazen Huis op het Pancratiusplein in Heerlen laten opsluiten.

Die eer valt dit jaar te beurt aan 3 mannelijke oudgedienden: Paul Rabberink, Domien Verschuuren en Giel Beelen.
Zij zijn de 3 uitverkorene en dappere platendraaiers/-sters die vanaf 18 december tot op Kerstavond al vastende, dus zonder enigerlei vast voedsel tot zich te nemen, heel Nederland gaan stimuleren om geld bijeen te brengen voor het goede doel dat het Rode Kruis dit jaar op de kaart heeft gezet: de stille slachtoffers van de oorlog, de generatie van de toekomst in oorlog en conflictgebieden: kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling.

Oudgediende mannen

Twee dingen vallen op bij dit trio: géén nieuwelingen en al weer géén vrouwen.
Giel Beelen mag vanaf nu met recht de nestor van het Glazen Huis worden genoemd. Hij betrekt het transparante stulpje dit jaar voor de negende keer.
Paul Rabbering neemt na zijn verblijf in Breda in 2008 en Leeuwarden in 2013 nu voor de derde keer zijn intrek, en Domien Verschuuren vervolgt zijn debuut van vorig jaar dit jaar gelijk in Heerlen.

Ook dit jaar dus weer géén vrouwelijke bewoonster in het Glazen Huis. Tenminste niet bij het vaste drietal. Tot nu toe liet slechts 2 keer eerder een vrouw zich opsluiten met 2 mannelijke collega’s. In de eerste editie van 2004 viel die eer te beurt aan Claudia de Breij, en inmiddels al weer 6 jaar geleden was het Annemieke Schollaardt die in 2009 aan de zijde van Gerard Ekdom en Giel Beelen het evenement in Groningen mocht presenteren.
Wel zullen dit jaar, in het kader van een nieuw concept, Roosmarijn Reijmer en Eva Koreman ieder een keer 1 dag op visite komen om een 24-uurs challenge aan te gaan: ze moeten vanachter een desk met alleen een telefoon en toegang tot alle social media in 24 uur zoveel mogelijk aandacht zien te vragen voor 3FM Serious Request.

Speculaties

Over de samenstelling van het drietal werd vanzelfsprekend al een tijd druk gespeculeerd, waarbij een aantal zaken al vaststond: Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg die vorig jaar nog van de partij waren zouden in ieder geval niet naar Heerlen komen, beide heren vertrokken naar een andere werkgever buiten de publieke omroep en verspeelden daarmee hun kans op het logeerpartijtje aan de voet van de Pancratiuskerk.
Ook moeten we Eric Corton dit jaar missen als gedreven reporter op aangrijpende locaties in het buitenland; ook hij is bij 3FM vertrokken en zijn plaats werd al (deels) ingenomen door 3FM dj Paul Rabberink die inmiddels naar Syrië afreisde om verslag te doen van de stille ramp die zich ook daar voltrekt.
Maar zoals vandaag is duidelijk geworden behoort Paul in de week voor de kerst tot het interieur van het Glazen Huis.

Reacties