Improductief Groene Ster in tweede helft onderuit tegen Blauw Geel ’38

Groene Ster wist afgelopen zondag ook tegen Blauw Geel ’38 het net niet te vinden. De bezoekers uit Veghel troffen wel 2 maal doel op sportpark Pronsebroek en gingen er met de eerste uitzege van het seizoen vandoor.

Tekst: Groene Ster

Buiten een benutte strafschop van Roel Schirra bij DOSKO wisten de groen-witten in de laatste 5 duels geen treffer te realiseren. Door de verliesbeurt tegen Blauw Geel ’38 zakt Groene Ster naar een elfde plaats op de ranglijst en komen de Veghelaren plotseling een stuk dichterbij, op slechts één punt achterstand.

In de eerste helft viel Groene Ster weinig te verwijten. De ploeg uit Heerlen-Noord hield prima gelijke tred met de bezoekers, en ondanks dat er geen doelpunten te noteren vielen waren er wel enige kansen voor beide doelen. Zo moest Willem-Jan Thijssen zijn kunnen tonen door een inzet van Mustafa Guler uit de hoek te tikken en kopte Danny Verbakel te hoog. De grootste mogelijkheden waren voor Groene Ster. Kenny Tokaya dook in kansrijke positie op voor het vijandelijke doel, maar doelman Jeffrey Vendrig onderbrak zijn doelpoging. Vlak voor rust belandde na een afgeslagen aanval een volley van Dylan Zwartjes via interceptie van gastengoalie Vendrig op de paal en ook bij de rebound van Remo Gielkens toonde de Blauw Geel-doelman zich een sta-in-de-weg.
Met een brilstand zochten beide teams de kleedkamers op.

Na de rust werd het duel opengebroken door een strafschop voor de bezoekers. De vrouwelijke arbiter Vivian Peeters eiste de hoofdrol op en oordeelde ‘vasthouden’ bij een hoekschop voor Blauw Geel ’38 nadat Roy Bejas en Gerke van de Akker zich bij een dertien in een dozijn duel nauwlettend in de gaten hielden en laatstgenoemde naar de grond ging.
Peeters sloot echter de ogen voor het feit dat ook Blauw Geel captain Van de Akker opzichtig op de rug van Roy Bejas hing. Een vaker voorkomend fenomeen van lichamelijk contact dat ontelbare keren bij standaardsituaties in een wedstrijd voorkomt. “Zo kun je wel vijf, zes strafschoppen geven in een wedstrijd” waren al snel de woorden die langs de lijn te beluisteren vielen. Uit de toegekende strafschop stuurde Emiel van der Sanden doelman Willem-Jan Thijssen naar de verkeerde hoek.
Groene Ster vermande zich echter snel en wist via een aantal rushes van linkerverdediger Sebastiaan de Jongh voor gevaar te zorgen. Remo Gielkens had vervolgens de uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. Na een indraaiende voorzet van Randy Grens mikte de Groene Ster spits net naast de paal. Daarna trad de voetbalwet weer in werking en wist Blauw Geel ’38 wél het doel te vinden. Uit een hoekschop liet opnieuw Gerke van de Akker van zich spreken en deponeerde in een duel met Maikel van Kesteren de bal hoog in het doel. Alhoewel Groene Ster het aansluitend nog wel probeerde middels een aantal omzettingen ebde het geloof in een goed resultaat langzaam weg en lieten de bezoekers, ondanks een aantal gevaarlijke momenten voor het doel, niets meer toe.

Groene Ster bleef ook in het derde achtereenvolgende duel zonder (doel)punten en zal snel de draad van de sterke competitiestart en het scorend vermogen weer moeten oppakken. Komende zondag een nieuwe poging als Groene Ster afreist naar Eindhoven om aan te treden bij debutant VV Gestel. De Eindhovenaren staan met twee punten meer twee plaatsen hoger op de ranglijst van de hoofdklasse B dan Groene Ster.

Reacties