Bekkerveld wint met 5–2 van RVU

Bekkerveld wint met 5 – 2 van RVU

Door: Ton Cuijpers

Na een matige eerste helft, die met een 1-2 stand in het voordeel van RVU werd afgesloten, kwam Bekkerveld in de tweede helft steeds beter in de wedstrijd en won uiteindelijk verdiend met 5-2.

De ploeg van trainer Cooky Voorn begon sterk aan de wedstrijd, wat al in de 1e minuut leidde tot een goal van Thom Vluggen. Op links ontving hij de bal, passeerde twee verdedigers en schoot de bal al vallend in de kruising. Een prima opsteker zou je denken, maar niets was minder waar. Al enkele minuten kopte RVU’s Badr Mouaouya onhoudbaar de gelijkmaker tegen de touwen. Bekkerveld moest opnieuw beginnen en met name Thom Vluggen was een plaag voor de Rothemse verdedigers. Een vrije trap van hem werd nog net voor de lijn weggewerkt, een goal werd wegens buitenspel terecht afgekeurd en uit voorzetten van hem schoten Sil Lardinois en Wouter Peters naast en over. Maar zoals wel vaker gebeurt, viel een doelpunt aan de andere kant. Nadat doelman Pim Gubbels eerst nog kon redden bij een uitbraak van Leroy Kabangu, werd hij door diezelfde speler gepasseerd na een scrimmage voor zijn doel. Ook mislukte een ultieme poging van Roger van Meegeren om de bal nog weg te werken, waardoor RVU ging rusten met een 2-1 voorsprong.

Na de pauze, waarin aan Bekkerveldzijde Tim van de Geijn vervangen was door Ruben Henssen, schoten de blauwwitten weer uit de startblokken en net als in de eerste helft werd er meteen gescoord. Een corner van rechts door Tim Dierx werd bij de 2e paal terug gekopt door Merijn de Haan en ingeschoten door Stefan Hagens. Het was voor velen niet duidelijk of de bal geheel over de doellijn was, maar de goed geposteerde scheidsrechter Van den Boorn besliste resoluut: 2-2. Na deze gelijkmaker nam het vertrouwen van Bekkerveld toe en ging het steeds sterker en gevaarlijker spelen. Roger van Meegeren kopte tegen de paal, Stefan Hagens net naast en in de 70e minuut bereikte een prima steekpass van Wouter Peters Ruben Henssen, die binnen het strafschopgebied werd gevloerd. De toegekende strafschop werd in twee instanties benut door Thom Vluggen. Vijf minuten later was het weer raak. Het was bijna een kopie van de 2-2, maar met andere voorbereiders: corner door Thom, bij de 2e paal terug gekopt door Roger en ingekopt door Stefan Hagens, die zijn oude club hiermee de das om deed. RVU gaf zich gewonnen en in de 85e minuut schoot de vijf minuten eerder ingevallen Sjors van Velzen, na weer een prima pass van Wouter Peters, op prachtige wijze 5-2 tegen het net, wat ook de eindstand werd.

Ondanks de matige eerste helft een verdiende overwinning voor Bekkerveld.

Reacties