Open Universiteit tweede beste universiteit volgens keuzegids Universiteiten 2016

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

De Open Universiteit staat in het lijstje van de 14 Nederlandse universiteiten overall op de tweede plaats met een score van 72 punten en mag daarmee het kwaliteitszegel ‘2e plaats Beste universiteit 2016’ voeren.

Dit blijkt uit de Keuzegids Universiteiten 2016 die vandaag is verschenen.

Wageningen Universiteit voert de lijst aan, zij staat op de eerste plaats overall met 75 punten. Nummer 3 is de Technische Universiteit Eindhoven met 65 punten.

Waarderingen

Naast het feit dat de Open Universiteit (OU) tweede in de lijst van beste universiteiten staat, krijgt haar bachelorstudie Milieu-natuurwetenschappen het kwaliteitszegel ‘Topopleiding 2016’ in de gids vanwege de hoge score. Daarnaast zijn de OU-bachelors Psychologie, Rechtsgeleerdheid en Bedrijfskunde de beste opleidingen in deze studierichtingen en staan de bacheloropleidingen Cultuurwetenschappen, Informatica en Milieu-natuurwetenschappen op de tweede plaats in de ranglijsten. Vooral de inhoud van het programma, docenten, wetenschappelijke vorming, studeerbaarheid en communicatie met studenten worden bij deze bacheloropleidingen positief gewaardeerd.

Student- en expertoordelen

De Keuzegids Universiteiten 2016 biedt ranglijsten die onder meer op de resultaten van de Nationale Studenten EnquĂȘte (NSE) 2015 zijn gebaseerd. Naast studentoordelen zijn in de Keuzegids ook expertoordelen meegenomen uit de visitatierapporten, opgesteld voor de accreditatie van opleidingen. De Keuzegids Universiteiten wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) en is een onafhankelijke uitgave waarin alle geaccrediteerde bacheloropleidingen van universiteiten per vakgebied met elkaar worden vergeleken.

Reacties