Europa Cup ‘snowboard slopestyle’ 2015 in SnowWorld Landgraaf

Foto: Pascal Moors

Voor het vierde jaar op een rij start het internationale ‘snowboard slopestyle’ circuit in Nederland. De Nederlandse Ski Vereniging organiseert samen met SnowWorld op 4 en 5 november de FIS Europa Cup.

Bijna 120 internationale freestylesnowboarders en -skiërs die zich voorbereiden op de Olympische Winterspelen van 2018 in Peyonchang staan aan de start.

Slopestyle werd voor het eerst toegevoegd aan het programma van de Winterspelen in 2014. Speciaal voor dit evenement werd op de FIS wedstrijdpiste in SnowWorld Landgraaf een course gebouwd, die ruim voldoet aan de wensen van de atleten en aan de eisen die de FIS (International Ski Federation)  stelt aan Europa Cups.

”Tijdens een Slopestyle wedstrijd moeten deelnemers in hun afdaling sprongen over schansen en trucs op obstakels combineren. De jury kijkt daarbij naar de moeilijkheidsgraad van de truc, maar ook de ‘flow’, de manier waarop een atleet zijn afdaling in één vloeiende lijn weet neer te zetten.” Slopestyle is te doen op een snowboard, maar ook met ski’s.

Op beide dagen worden circa 120 deelnemers in de verschillende leeftijdsklassen verwacht.

De wedstrijd is gratis toegankelijk voor publiek.

De kwalificaties beginnen op 4 november om 11.30 uur, de finals worden gegleden vanaf 15.00 uur.

 

Zo gaat ‘slopestylen’ er zonder dak aan toe:

Reacties

Cookieinstellingen