November ‘Jazz maand’ in Heerlen

Foto: fabbio / Foter / CC BY-SA

November mag dan van oudsher de slachtmaand zijn, in Heerlen gaat de komende novembermaand te boek als ‘Jazz maand’.

“Heerlen Jazzt…. “ is inmiddels een begrip geworden in de regio. Ook dit jaar laat “Heerlen Jazzt” van zich horen; zowel in de breedte als in de diepte, van funk tot avant-garde van toen, nu en morgen. De basis van deze succesformule vormt de samenwerking met en tussen de diverse instellingen, partners en culturele- en horeca-ondernemers.

November Jazz maand brengt podiumconcerten door internationale topmusici. Uit Nederland, Duitsland en België, en op diverse locaties in Heerlen zoals het Parkstad Limburg Theaters, het Culltuurhuis, de Nieuwe Nor, Schunck, de Oefenbunker of bij de Twee Gezusters in Heerlen.

Komend weekend gaat Heerlen Jazzt van start met een kroegentocht, ‘Jazz in de kroeg’. In verschillende horecazaken, zowel rondom het Pancratiusplein als iets verderop in Heerlen-centrum, valt zaterdag en zondag te genieten van live-optredens van diverse jazz- en bluesbands.

‘Jazz Kroegentocht’ zaterdag 31 oktober:

THE LOVE VEINS
20.00 uur Café ’t Brandje – Dautzenbergstraat 36
Heerlen Jazzt Kroegentocht start in Café ’t Brandje aan de Dautzenbergstraat 36 met een knallend optreden van de bluesband The Love Veins. Gevarieerde, swingende en bovenal melodieuze blues.
De vier Love Veins (Stanley Patty: gitaar, Gijs van der Kleij: zang, Peter Steeghs: drums en Hennie Schreurs: bas) zijn doorgewinterde muzikanten en speelden op vrijwel alle Nederlandse bluesfestivals en podia.

DR FUNK & MR. SOUL
20.00 uur Café De Tapperij – Bongerd 5
Een uniek muzikaal project van multi-instrumentalist/funkmeister Mo de Lange (Funktransplant) en Soulman Maurice ‘Funky Buddha’ Peters. Ontstaan uit liefde voor funk en soul en de honger naar nieuwe muzikale uitdagingen, kiezen zij de lekkerste funk- en soultracks om deze met smaak te bereiden tot dansbare brokken. Dr. Funk speel gitaar, zingt, drumt, maakt de beats en bedient de sampler en legt zo de funky grooves neer waarop Dr. Soul zijn rauwe stemgeluid laat excelleren. Swingend feestje gegarandeerd !

JUNKESTRA
22.30 uur Café De Kroniek – Pancratiusplein 53
Van dansbare beats tot vette funk, van sweaty grooves tot catchy junk. Als ze maar een feestje kunnen bouwen. Inmiddels een in de regio niet meer weg te denken band die al op veel podia en festivals zich heeft bewezen, zoals de NIEUWE NOR, Parkstad Limburg Theaters, Bevrijdingsfestival, Mama’s Pride en King’s Night & Day Maastricht. Trek je dansschoenen aan en maak kennis met sweaty-, groovin’-hip-to-the-hop-jazziness!

‘Jazz Kroegentocht’ zondag 1 november:

PAPA DRE DIXIE PARADERS
Café D’r Klinge – Pancratiusplein 47
Papa Dre Dixie Paraders brengt jazz uit de eerste helft van de vorige eeuw met het accent op de gloriejaren 1925-1950. Het repertoire strekt zich uit van de kleinere bands (Armstrong, King Oliver, Jelly Roll Morton, Clarence Williams, Jabbo Smith), tot aan de vroege big bands (Fletcher Henderson, McKinney’s Cotton Pickers, Ellington) dit alles wordt u met een niet aflatend enthousiasme gebracht.

BOURBON STREET
Café De Tapperij – Bongerd 5
“Bourbon Street ” speelt een mix van blues, rock en funky swamp. Afgelopen jaar hebben ze een echte “boom” gekend met optredens op o.a. het rock- en bluesfestival “Acosse”, in het gerenomeerde Poorthuis van Peer, op Hasselt Live en de Gentse Feesten. Blues with a twist.

SARA DECKER GROUP
16.00 uur Poppodium Nieuwe Nor – Pancratiusstraat 30
Ontstaan in New York City in 2014. Ze wonnen de European Jazz Award in 2015 en maken momenteel een tour door Europa. Regelmatig te horen in bekende clubs in New York City. Tijdens Heerlen jazzt spelen ze de songs in een frisse trio setting: zang, gitaar en cajon/percussie. Het akoestisch trio bestaat uit vocaliste Sara Decker, percussionist/drummer Jeroen Truyen en Gitarist Juresse Ndombasi.

RYANNE DE BIE
16.30 uur Café Boven – Akerstraat 3
De uit Heerlen afkomstige zangeres Ryanne de Bie timmert hard aan de weg en presenteerde onlangs haar eerste cd die is uitgebracht op het label van Lex Nelissen (LN Records) en opgenomen in de studio van Marc Huynen Haar prachtige stem en de bijzonder mooie mix van jazz, soul en pop.

MICHEL EN ANNA NITA (MET BAND)
17.00 uur Café La Tazza – Akerstraat 4
In een volledig akoestische setting brengen Michel & Anna Nita afwisselend hun dierbare songs ten gehore. Van Frank Sinatra en Ray Charles tot Amy Winehouse en Norah Jones. De begeleiding wordt ingevuld door Bart Rademakers (piano), Jan Knooren (bas) en Ron Coolen (drums).

JO DIDDEREN ET L’EQUIPE DE REVE
17.00 uur Herbergh Bijsmans – Akerstraat 7
Ter ere van zijn aanstaande 50ste verjaardag heeft meesterbassist Jo Didderen een geweldig team aan musici om zich heen verzameld. De muziek klinkt als de oude Blue Note sound en een band als The New Cool Collective. Dansbare, toegankelijke, happy instrumentals. High energy jazz! Bezetting: Jo Didderen (bas), Marc Huynen (trompet), Tim Daemen (trombone), Rob Sijben (altsax), Jerome Cardynaals (drums), Steffen Thormählen (percussie), Bart Oostindie (gitaar) en Simon Oslender (keys)

TRIO LABRYÉNCO
18.00 uur Café Kromme Toeter /Ha-Zus – Pancratiusplein 55
Flamencoband opgericht door de gitarist/componist Alain Labrie, die de beste muzikanten om zich heen heeft verzameld. Een overweldigende mix van flamenco gitaar, groovy percussie en warme, fretloze, bas. Naast moderne flamenco zijn er ook flarden van jazz, klassiek en Arabische muziek te bespeuren. Hun cd “El Penultima” krijgt enkel lovende (4- en 5 sterren) recensies.

WHOEST
20.00 uur Café Bluf – Dautzenbergstraat 10
DJ trio uit Heerlen, bekend van hun uitzonderlijke platenkeuze en experimentele mixen. In café Bluff zoeken zij de natuurlijke grenzen van de Jazz op om er af en toe overheen te gaan. WhoEst bestaat uit:
JPL, WhoEstwood en King Mobe

ROOT FEAT. FRANK DE RUYTER (SAX)
20.00 uur De Fabel – Benzenraderweg 104
Trio Root zal zorgen voor een spannende finale van deze kroegentocht tijdens Heerlen Jazzt. Met hun mix van sublieme lyrics, in to your face grooves en psychedlica. Aangevuld met de sublieme saxofonist/rapper Frank de Ruyter Met: Dominque Vantomme (toetsen), Geert Roelofs (drums) en Mirko Banovic (bas/fx).

Bekijk hier het volledige programma “Heerlen Jazzt 2015…”

Reacties