Verdachte gewelddadige straatroof na 17 jaar alsnog aangehouden

Foto: snre / Foter / CC BY

Zeventien jaar nadat zij op lafhartige wijze een oude vrouw van haar tas en portemonnee had beroofd, kon de vrouwelijke verdachte dankzij de DNA-techniek alsnog worden aangehouden.

Op 16 november 1998 werd een hoogbejaarde vrouw (83) in een flat aan de Muzenlaan bij het Schouwburgplein in Heerlen van haar tas beroofd toen zij beneden haar brievenbus wilde legen. Ondanks dat de oude dame een pluk haar van de dader uittrok wist die er met haar tas vandoor te gaan, achterna gezeten door 2 getuigen. Een van die getuigen werd daarop door de dader met een injectienaald in haar buik gestoken, overigens zonder ernstige gevolgen.

Het uitgetrokken haar van de dader werd opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) dat het DNA profiel in haar DNA-databank opsloeg.
Afgelopen mei vond het NFI alsnog een match met het DNA-profiel van een 36-jarige vrouw uit Heerlen. Deze vrouw is vorige week woensdag 14 oktober aangehouden en gehoord.

Het slachtoffer van deze straatroof heeft de oplossing van deze zaak niet meer mee mogen maken, zij overleed enkele jaren geleden.

Reacties