Aanstaande zaterdag ‘open dag’ op Kasteel Hoensbroek

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Op zaterdag 24 oktober 2015 is de ophaalbrug gestreken en staan de poorten van Kasteel Hoensbroek van 11.00 tot 17.00 uur voor iedereen wagenwijd open.

Aanstaande zaterdag is Kasteel Hoenbroek voor iedereen geopend. U kunt dan de omgeving van het kasteel ontdekken met paardenkoets, genieten van de kinderanimatie in de stijl van musketiers en jonkvrouwen of van het gezellig terras op het binnenhof met eet- en drankbuffet. Bovendien zou u zomaar een gratis luchtballonvaart kunnen winnen.

Afgelopen tijd is er gewerkt aan de omgeving van het kasteel en de ommelanden: de Geleenbeek stroomt weer volgens de historische loop, de oevers zijn opnieuw aangelegd en de wandel- en fietspaden zijn uitgebreid.
Deze werkzaamheden zijn nu afgerond en valt er weer volop te genieten van een mooi groengebied in de achtertuin van Hoensbroek! Om iedereen het resultaat hiervan te laten zien en ervaren wordt zaterdag een ‘open dag’ georganiseerd.

Op deze dag is bij diverse kraampjes meer informatie te krijgen over de toekomst van het kasteel en ommelanden.
Ook de IBA – Internationale Bau Ausstellung – maakt graag gebruik van dit initiatief om te laten zien wat ze de komende tijd in petto hebben! Derdejaarsstudenten Landschaps- & Tuinarchitectuur van deĀ Erasmus Hogeschool Brussel, en studenten vanĀ de Fontys Academie voor Architectuur en Stedenbouw in Tilburg presenteren hun boeiende ontwerpen voor het landschap en de tuin van dit prachtige waterslot.
Verder is er informatie over het beheer van het landschap, water en natuur en het Breukerrund.

Het belooft kortom een leuke en vooral informatieve dag voor jong en oud te worden.